AutoRai

Nieuwe motoren voor de Mitsubishi Outlander: high power!

(6/20/2007)
Hoewel de Outlander pas een half jaar op de markt is, is de jaardoelstelling van 13.000 verkochte eenheden in heel Europa nu al gehaald.

Maar liefst 80% van de Europese Outlander-kopers reed voorheen een ander merk. Deze mensen hebben voor het eerst kennisgemaakt met de gerenommeerde 4x4-expertise van Mitsubishi Motors en de kunst van de ontwerpers om deze technologie te verpakken in een fraaie behuizing, goed voor 5+2 passagiers (of 2 inzittenden en maximaal 1.691 liter bagage. Of één van de vele andere gebruiksmogelijkheden die de Outlander biedt). Dit alles binnen compactere afmetingen dan bij vergelijkbare auto's uit het D-segment.

Ter gelegenheid van de 62e IAA International Motor Show 2007, in Frankfurt, vult Mitsubishi het motorenaanbod aan met twee nieuwe krachtbronnen. Hierdoor versterkt de Outlander zijn aantrekkingskracht op de Europese autokopers:

2,2-liter DI-D common-rail diesel (1)*:

* 156 pk bij 4.000 tpm en 380 Nm bij 2.000 tpm
* All Wheel Control vierwielaandrijving

* Handgeschakelde zesversnellingsbak

* Verkoopstart: vierde kwartaal 2007

2,4-liter MIVEC benzine (2)* :

* 170 pk bij 6.000 tpm en 232 Nm bij 4.100 tpm
* 2WD of All Wheel Control vierwielaandrijving (afhankelijk van markt)

* Handgeschakelde vijfversnellingsbak of een zestraps CVT-automaat met optionele schakelpaddles

* Verkoopstart: vierde kwartaal 2007

De twee nieuwe 'high power'-motoren vormen een mooie aanvulling op de 'mid power' 2.0 DI-D common-rail dieselkrachtbron (140 pk bij 4.000 tpm en 310 Nm bij 1.750 tpm) (3).

Andere vernieuwingen voor 2008 zijn onder andere (specificaties afhankelijk van markt):

* Nieuwe 'milled finish' (geribbelde) 18-inch lichtmetalen velgen (standaard op Instyle)

* Regensensor en parkeersensoren achter (standaard op Intense Plus and Instyle)

* Zacht aanvoelende lakafwerking op het dashboard.
* Achteruitrijcamera is voortaan beschikbaar in combinatie met Mitsubishiâs Multi Communication System (Hard Disk Drive (HDD) navigatiesysteem met touch screen en muziek server)

De ingebouwde aanpasbaarheid van MMC's totaal nieuwe 'Project Global' flexibele platform biedt de inzittenden actieve veiligheid en rijplezier op het niveau van een personenwagen. Met dank aan de All Wheel Control vierwielaandrijving, vier onafhankelijk van elkaar opgehangen wielen, hoogwaardige remmen en een laag zwaartepunt. Dit laatste wordt mede bereikt door een aluminium dakpaneel, dat gebruikmaakt van technologie die beproefd is op de Lancer Evolution IX.

(1) Afkomstig van PSA Peugeot Citroën
(2) Eigen krachtbron, Mitsubishi Motors
(3) Afkomstig van VAG


* Gegevens afhankelijk van uiteindelijke homologatie.