Gemeente Strijen


Website Strijen nadert de top tien

(20-06-2007) STRIJEN - Door de invoering van een aantal nieuwe functies is de website van de gemeente Strijen de top tien van beste gemeentelijke digitale gemeentepagina's genaderd. De Strijense site steeg op de ranglijst van gemeenten, kleiner dan 25.000 inwoners, met maar liefst veertig plaatsen naar de dertiende plaats.

Door de recente uitbreiding met enkele functionaliteiten op het gebied van de digitale dienstverlening schoot strijen.nl omhoog op de vooraanstaande landelijke ranglijst van advies.overheid.nl. Op de overall-lijst, waar 443 Nederlandse gemeenten zijn vertegenwoordigd, bezet het kleine Strijen nu een fraaie 63e positie. ,,Waar een kleine gemeente toch groot in kan zijn. Met de wetenschap dat de website eigenlijk maar door één ambtenaar wordt gerund, kunnen we meer dan tevreden zijn met zo'n goede klassering,'' aldus verantwoordelijk portefeuillehouder burgemeester Jac Klijs.

Door de nieuwste digitale ontwikkelingen hoeft de Strijenaar op dit moment niet meer naar het gemeentehuis voor de meest gangbare uittreksels. Dit kan volledig vanuit huis via de eigen computer worden geregeld. Zowel het bestellen als de betaling gebeurt digitaal. Binnen drie werkdagen valt het officiële document via de reguliere post op de mat. Momenteel worden op deze wijze een 15-tal verschillende uittreksels aangeboden. Op termijn kunnen inwoners echter ook bijvoorbeeld hun vergunningaanvragen en verhuizingen geheel digitaal regelen. In alle gevallen dient de aanvrager wel in het bezit te zijn van de persoonlijke inlogcode DigiD. Burgemeester Klijs: ,,Het blijvend verder ontwikkelen van onze digitale dienstverlening aan de inwoners van Strijen vinden we als gemeente enorm belangrijk.''

Binnenkort al wordt de gemeentelijke website van Strijen verder uitgebreid met de mogelijkheid om de aangeboden tekst voor te laten lezen. Een ideaal hulpmiddel voor ondermeer blinden en slechtzienden. Ook zullen binnen afzienbare tijd RSS-bestanden worden aangemaakt op strijen.nl. Actuele webkopij lezen via een RSS-lezer bespaart de internetter surf- en zoektijd. RSS wordt veel toegepast bij websites die frequent worden bijgewerkt. Handig voor inwoners die graag van alle nieuwe ontwikkelingen in de gemeente -automatisch- op de hoogte willen blijven.