Ingezonden persbericht


Eerste klimaatneutrale rallyteam op bio-ethanol gestart in Rallyclinic Dutch Open

GUTTS wil platform zijn voor duurzame Auto- en Motorsport

Amsterdam, 20 juni 2007

GUTTS is definitief van start gegaan! Het platform voor duurzame auto- en motorsport was zaterdag 16 juni j.l present bij de Vechtdal Rallysprint. Edward en Dennis Goossens deden daar namens GUTTS mee in hun op bio-ethanol rijdende BMW 325i. Ze debuteerden met een twaalfde plaats in hun klasse.

GUTTS stelt zich ten doel duurzame auto- en motorsport te initieren, faciliteren en vooral ook stimuleren. Behalve de gebroeders Goossens, die meedoen aan de Rallyclinic Dutch Open, rijdt ook motorrijder Henno van Bergeijk onder de vlag van GUTTS. Op 3 juni j.l. werd GUTTS gelanceerd op de druk bezochte Launchparty.

GUTTS
GUTTS staat voor Gearing up to true speed. Deze naam draagt het eerste doel van het team uit, duurzaam en spectaculair rijden. In eerste instantie met Edward en Dennis Goossens met hun BMW 325i in de Rallyclinic Dutch Open, later ook Henno van Bergeijk met een Yamaha WR 450 in de diverse internationale rally's en op termijn Parijs-Dakar.

Voor alle leden van het team geldt dat racen een passie is, die in hun ogen ook op een andere dan de gebruikelijke manier ingevuld kan worden. Duurzaam, klimaatneutraal, met oog voor de toekomst.

Het duurzame rijden wil GUTTS niet alleen gestalte geven door alle voertuigen op bio-ethanol te laten rijden. Door goede prestaties wil het team ook andere rijders laten zien dat duurzaamheid en competitiviteit samen op kunnen gaan. GUTTS heeft zich ten aanzien van de duurzaamheid doelen gesteld die het minstens zo graag wil behalen als goede uitslagen. Het wil een platform zijn voor duurzame auto- en motorsport, en waar nodig de verdere ontwikkeling van duurzame auto- en motorsport ondersteunen.

Samensteling GUTTS
GUTTS start in 2007 bescheiden met haar activiteiten en ondersteunt in 2007 de volgende equipes:


· Edward Goossens en Dennis Goossens nemen in 2007 klimaatneutraal deel aan het Rallyclinic Dutch Open in de 325i Challenge in een BMW 325i die rijdt op bio-ethanol. GUTTS start met deze pilot de ambitie om voor 2008 het voltallige deelnemersveld van de 325i Challenge rijdend op bio-ethanol te krijgen.


· Henno van Bergeijk zal in 2007 deelnemen aan enkele internationale rally's op een Yamaha WR 450 die rijdt op bio-ethanol. Voor Henno gaat GUTTS het ontwikkelingstraject naar een duurzame Dakar in 2009 vormgeven, wat inhoudt toestemming van de organisatie regelen, equiperen van een op bio-ethanol aangedreven Dakar Yamaha WR 450 en de logistieke planning voor de bevoorrading en ondersteuning in Afrika.

Naast CO2 reducerende maatregelen in deelname, zal GUTTS al haar wedstrijden compenseren en klimaatneutraal zijn in haar deelname.

Gezonde duurzaamheidsambitie
GUTTS initieert en ondersteunt duurzame vernieuwing in de volledige breedte van de Auto- en Motorsport:
- creatieve marketing en communicatie concepten,
- faciliteren van inhoudelijke kennis,

- realisatie van duurzame innovaties,

- team advies op alle vlakken,

- lobby bij overheid en regelgevende organen en organisatoren van wedstrijden.
- Het ultieme doel van GUTTS is een positief (keur-) merk voor duurzame auto en motorsport te worden.

GUTTS Partners
Cleanfuel BV
European Power Controls
Bureau CQ
Yuca Media
Pactor
Henno Carcasting
Trouwbussen.nl



Ingezonden persbericht