--------------------------------------------------------------------------
            Europese voedingsdistributeur lust Vocollect Voice            
--------------------------------------------------------------------------


Mechelen, 20/06/2007

Steeds meer Europese bedrijven in de voedingsdistributie en -productie melden buitengewoon positieve resultaten na de implementatie van spraaktoepassingen van Vocollect in hun distributiecentra. Met Vocollect Voice houdt het distributiepersoneel tijdens het werk de ogen en de handen vrij. De Europese voedingsbedrijven rapporteren dan ook productiviteitsstijgingen van 9 tot 45% en een daling van het aantal fouten die tot 75% kan gaan.

Europa volgt Amerika
Vocollect Inc, de Amerikaanse moedermaatschappij die dit jaar haar 20ste verjaardag viert, boekt al sinds lang successen in de voedingssector. Ook in Europa, waar Vocollect nu vijf jaar actief is, doen steeds meer voedingsbedrijven hun voordeel met de spraaktechnologie van Vocollect. In 2006 hebben tal van ondernemingen het systeem geïmplementeerd.

In de Benelux zijn opmerkelijke implementaties uitgevoerd door de keten van voedingssupermarkten Super De Boer en het Belgische JAVA. Beide bedrijven melden lagere foutcijfers en een betere productiviteit. Nog vroeger rapporteerden ook diepvriesdistributeur Covee en vleeswarenfabrikant Depuydt Vleeswaren uiterst positieve resultaten met Vocollect Voice.

In Frankrijk hebben de supermarktketen Système U Ouest en Easydis (een leverancier van logistieke diensten voor de supermarktketen Casino) de resultaten van hun implementatie van Vocollect Voice bekendgemaakt. Beide bedrijven zijn ook voedingsdistributeurs. Système U heeft zijn logistieke productiviteit in de verse voeding met 13 tot 15% verbeterd, terwijl het algemene foutpercentage beduidend is gedaald. Easydis, dat 35 distributiecentra uitbaat, meldt een productiviteitsverbetering van 6%.

Dirk Rossmann GMBH ? een van oorsprong Duitse keten met 1.160 verkooppunten in Duitsland, Polen, Hongarije en de Tsjechische Republiek ? meldt eveneens uitstekende resultaten. De overstap naar orderselectie heeft de onderneming een productiviteitswinst van gemiddeld 10% opgeleverd.

In Denemarken rapporteert Aarstiderne, een online distributeur van biovoeding, een vermindering van de selectiefouten met 75%. Dankzij de spraaktechnologie van Vocollect kan het Deense bedrijf nu met hetzelfde aantal mensen 30% meer orders verwerken. In Italië en Spanje, dienen Primafrost and Samontana zich aan als referentieklanten.

De 'go to market' strategie van Vocollect
Vocollect Inc, de Amerikaanse moedermaatschappij die dit jaar haar 20ste verjaardag viert, boekt al sinds lang successen in de voedingssector. Ook in Europa, waar Vocollect nu vijf jaar actief is, doen steeds meer voedingsbedrijven hun voordeel met de spraaktechnologie van Vocollect. In 2006 hebben tal van ondernemingen het systeem geïmplementeerd. "Vocollect wil spraakgestuurd werken uitbreiden naar een steeds grotere variëteit van toepassingen en marktsegmenten, zoals de voedingssector. Dankzij de unieke samenwerking met onze implementatiepartners, Zetes en Psion Teklogix, kunnen wij het personeel de waarde van de spraaktechnologie aanbieden, zodat er minder fouten worden gemaakt en de productiviteit verbetert," zegt Patrick Vandenbemd, country manager Vocollect Benelux. "Wij willen de sterke reputatie van Psion Teklogix' en Zetes in de globale toeleveringsketen en de logistiek benutten om overal ter wereld aan de meest uiteenlopende klantenbehoeften te voldoen."

De voedingssector is het begin, andere sectoren zullen volgen "Het is geen wonder dat Vocollect snel succes boekt in de voedingsindustrie en -distributie, eerst in de Verenigde Staten en nu in Europa," zegt Raf Jesierski, EMEA marketing manager bij Vocollect. "In de voedingssector zijn de voordelen van Voice-Directed Work sneller zichtbaar dan elders. De voedingsdistributie vereist een snelle, complexe logistiek met een perfecte traceerbaarheid en uiterst competitieve marges. Onze technologie leidt tot duidelijke verbeteringen van de productiviteit, de tevredenheid van het personeel en de foutcijfers. Maar momenteel boeken wij ook vooruitgang in veel andere sectoren, zoals retail, logistieke diensten, productie en gezondheidszorg."
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Vocollect
De spraakgestuurde toepassingen van Vocollect worden dagelijks gebruikt door 100.000 professionals in honderden bedrijven in 6 continenten. De producten van Vocollect verbeteren productiviteit, accuraatheid en verbeteren klanttevredenheid. Vocollect bereidde de weg in 1987 met spraakherkenning voor industrieel gebruik en zette zo de standaard voor spraakgestuurde toepassingen die operationele kosten drukken door fouten te elimineren en arbeidsproductiviteit te verbeteren. Vooraanstaande WMS-leveranciers, systeemintegratoren voor orderverwerking en bedrijven gespecialiseerd in spraaktechnologie over de hele wereld kiezen voor de prestaties en betrouwbaarheid van Vocollect om hands-free, eyes-free distributietoepassingen te leveren. Meer informatie staat op www.vocollect.com.
Vocollect®, Vocollect Voice® en Voice-Directed Work? zijn geregistreerde merken van Vocollect Inc. Alle rechten voorbehouden.
- BEDRIJFSCONTACT: Marie-Eve Fonlupt, mfonlupt@vocollect.com, +44 870 600 8255

- MEDIACONTACT: Sara Buytaert, sara.buytaert@newsenginepr.com, +32 3 260 96 47
Ref.:VOC0032-42E24E