Gemeente Almelo

Trouwzaal blijft trouwzaal

20 juni 2007 - De Trouwzaal van de Gemeente Almelo blijft als Trouwzaal gehandhaafd, ook na de verbouwing van de Publiekshal. Eerdere plannen om de Trouwzaal te verbouwen tot ontvangstruimte zijn bijgesteld. De Commissiekamer zal nu worden omgebouwd tot een wachtruimte die plaats biedt aan maximaal veertig bezoekers. Begin september starten de werkzaamheden.

Met de invoering van wetten zoals de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de Wet Inburgering nemen de bezoekersaantallen van de publiekshal in het Stadhuis de komende jaren toe. Daarom heeft het college van b en w in april besloten om de hal uit te breiden met een publieksvriendelijke ontvangstruimte. Hiermee worden opstoppingen bij de receptie voorkomen, zodat de hal overzichtelijker wordt. Ook ontstaat op deze manier meer rust bij de publieksbalies.

De afgelopen maanden zijn verschillende inrichtingsvarianten onderzocht om alle wensen binnen de beschikbare ruimte in te passen. Uiteindelijk is gekozen om de Commissiekamer te verbouwen tot ontvangstruimte en de trouwlocatie op de huidige plaats te handhaven. Trouwgezelschappen krijgen via de bestaande entree aan de zijkant van het Stadhuis een eigen toegang tot de Trouwzaal.

Op 3 september start de verbouwing van de ontvangsthal. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind december 2007.