Gemeente Strijen


Bekendmakingen week 25

(20-06-2007) Bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Strijen maken het volgende bekend:

Aanvraag om lichte bouwvergunning ontvangen van:
- De heer J.P. van Gammeren voor het plaatsen van een dakkapel in het achterdakvlak op het perceel Bloesemhof 10 te Strijen (ontvangen 15 juni 2007).

Aanvraag om reguliere bouwvergunning ontvangen van:
- De heer W. Brouwer voor het oprichten van een nieuwe woning op het perceel Mookhoek 121 te Mookhoek (ontvangen 12 juni 2007).

Aanvraag om sloopvergunning ontvangen van:

- De heer W. Brouwer voor het slopen van een boerderij op het perceel Mookhoek 121 te Mookhoek (ontvangen 12 juni 2007).
- De heer G.J. de Leeuw voor het slopen van schuren op het perceel Land van Esseweg 10 te Strijen (ontvangen 12 juni 2007).
- Woningstichting de Maashoek voor het slopen van een woning op het perceel Boompjesstraat 57 te Strijen (ontvangen 14 juni 2007).
- De heer/mevrouw A. Steenbergen voor het slopen van een woning en opstallen op het perceel Buitendijk 23 te Strijensas (ontvangen 15 juni 2007).

Met vragen over het gebruik van eventuele rechtsmiddelen (bezwaren e.d.) tegen de verzoeken om bovengenoemde aanvragen kunt u zich wenden tot het bureau Bestuursondersteuning in het gemeentehuis.

Vrijstelling artikel 19, lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening: Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 19, lid 3 WRO, juncto artikel 20, lid 1, sub b van het besluit op de Ruimtelijke Ordening (BRO) vrijstelling te verlenen aan:

- De heer J.J. Kant voor het plaatsen van een zwembad op het perceel Mookhoek 83 te Mookhoek.

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 25 juni 2007 gedurende zes weken ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis. Een ieder kan binnen de termijn van terinzagelegging een zienswijze omtrent de ontwerpbesluiten indienen bij ons college. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Hiervoor dient tijdig een afspraak te worden gemaakt (telefoonnummer 078-6748231). Degene die zijn zienswijze indient, kan op een nader te bepalen datum tijdens een hoorzitting in de gelegenheid worden gesteld om de zienswijze nog nader toe te lichten.
Vestiging voorkeursrecht:
Voorstel tot aanwijzing van gronden waarop de artikelen 10-24, 26 en 27 Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn. Burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen maken op grond van artikel 8a, lid 2 en artikel 4, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij, op grond van het bepaalde in artikel 8a Wvg op 12 juni 2007 hebben besloten om aan de raad van de gemeente Strijen voor te stellen op grond van artikel 8 Wvg gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10-24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. De desbetreffende gronden zijn gelegen aan de Dam 4 in Strijen. De locatie is aangeduid als toekomstig gebied bestemd voor wonen en voorzieningen, waaronder groen- en verkeersvoorzieningen, alle niet-agrarisch en alle nader uit te werken.
Deze gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening (nummer tk-strijen-30218555-01) en de daarbij behorende lijst van eigenaren en beperkt gerechtigden, één en ander naar de stand van de openbare registers van het Kadaster per 4 juni 2007.
Om te voldoen aan artikel 4 Wvg ligt het besluit met bijbehorende stukken, daaronder mede begrepen de perceelsgewijze registratie, met ingang van 14 juni 2007 voor een ieder kosteloos ter inzage op het gemeentehuis van de gemeente Strijen, Waleplein 2 te 3291 CZ Strijen. Openingstijden van het gemeentehuis: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en 13.30 tot 16.00 uur. Op verzoek kunnen de desbetreffende stukken buiten kantooruren worden ingezien. U kunt hiervoor een afspraak maken onder telefoonnummer 078-6748200. Verder kunnen de stukken worden ingezien bij het kantoor van de Dienst van het Kadaster en de openbare registers te Rotterdam, Max Euwelaan 70. De eigenaar en beperkt gerechtigde met betrekking tot deze gronden ontvangen één dezer dagen een afzonderlijke kennisgeving. Het besluit van burgemeester en wethouders treedt in werking op de dag na de datum van publicatie in de Staatscourant. De bekendmaking is gepubliceerd in de Staatscourant van 13 juni 2007. Het gemeentelijk voorkeursrecht is daarmee in werking getreden met ingang van 14 juni 2007.
Nadat het besluit van burgemeester en wethouders in werking is getreden, moet de eigenaar en beperkt gerechtigde van de in het voorstel begrepen gronden, wanneer zij hun percelen, dan wel de daarop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Strijen te koop aanbieden.
Zienswijzen
Binnen acht weken dient de gemeenteraad de aanwijzing van gronden te bestendigen.
In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de raad te nemen besluit tot aanwijzing van gronden, worden belanghebbenden, gelet op artikel 4:8 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), in de gelegenheid gesteld gedurende een termijn van drie weken, ingaande op de dag na publicatie in de Staatscourant (ofwel ingaande op 14 juni 2007), hun zienswijzen over het raadsvoorstel schriftelijk, dan wel mondeling naar voren te brengen.
Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de raad van de gemeente Strijen, postbus 5881 te 3291 CZ Strijen. Indien belanghebbenden hun zienswijze aan de raad mondeling kenbaar wensen te maken, kunnen zij hiervoor telefonisch een afspraak maken met de heer J. de Pee, onder telefoonnummer 078-6748225. Bezwaar en beroep
Op grond van artikel 9a Wvg wordt het voorstel van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad aangemerkt als een besluit, zodat tegen dit besluit van burgemeester en wethouders tot aanwijzing van gemelde gronden tot gebied waarop de Wvg van toepassing is, ingevolge de Awb bezwaar en beroep open staat.
Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande op de dag na publicatie in de Staatscourant (ofwel ingaande op 14 juni 2007), een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen, postbus 5881 te 3291 CZ Strijen.
Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:
a. de naam en het adres van de indiener;
b. de dagtekening;
c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar.
Degene die een bezwaarschrift indient kan, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, op grond van artikel 8:81 Awb tevens een verzoek om voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Dordrecht, Steegoversloot 70. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer J. de Pee, onder telefoonnummer 078-6748225.

Strijen, 22 juni 2007
Burgemeester en wethouders van Strijen

Algemene Wet Bestuursrecht
Burgemeester en wethouders van Strijen maken de volgende besluiten bekend:

Lichte bouwvergunning verleend aan:

- J.M. Otte voor het vergroten van het bijgebouw op het perceel Hilsondusstraat 76 te Strijen (verzonden 21 juni 2007).
- De heer J.M. Muijzer voor het gedeeltelijk veranderen van de gevels op het perceel Oudendijk 47 te Strijen (verzonden 21 juni 2007).

Reguliere bouwvergunning verleend aan:

- De heer J.I.M. Pompe en mevrouw E.J. Wilhelmus voor het oprichten van een woning op het perceel Buitendijk 36 te Strijensas (verzonden 21 juni 2007).

Reguliere bouwvergunning 1e fase verleend aan:

- De heer G. Voordendag voor het renoveren van de verdieping in de woning op het perceel Oude Havenweg 4 te Strijen (verzonden 21 juni 2007).

Sloopvergunning verleend aan:

- De heer B. Hooghwerff voor het geheel slopen van een woning op het perceel Schenkeldijk 33 te Strijen (verzonden 21 juni 2007).

Een evenementenvergunning is verleend aan:

- Hervormde Gemeente Strijen, Mevrouw W. Broeren, Schenkeldijk 16 te 's-Gravendeel voor het houden van een Gospel-avond op 23 juni 2007 in de loods van Houthandel Van der Sijde, Antonie van Leeuwenhoekstraat 1 te Strijen (verzonden 19 juni 2007).

- Plattelands Jongeren Euro Delta, De heer L. Visser, Bosweg 38 te Strijen voor het houden van een feest op zaterdag 21 juli 2007 op de locatie Molenweg 1 te Strijen van 21.00 uur tot 03.00 uur (verzonden 20 juni 2007).

Een ontheffing ten behoeve van het gebruik van geluidsapparatuur is verleend aan:

- Plattelands Jongeren Euro Delta, De heer L. Visser, Bosweg 38 te Strijen voor het ten gehore
brengen van muziek tijdens een feest op zaterdag 21 juli 2007 op de locatie Molenweg 1 te Strijen van
21.00 uur tot 03.00 uur (verzonden 20 juni 2007).

Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen 6 weken nadat de vergunning is verzonden naar de aanvrager (of, wanneer er geen aanvrager is, na deze publicatie) een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft. In het bezwaarschrift moet staan waarom u het niet eens bent met het besluit. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. De behandeling van een bezwaarschrift mag volgens de wet maximaal 14 weken in beslag nemen. Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Dordrecht een voorlopige voorziening vragen. Het adres is: postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is gemaakt. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Aan het vragen van een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden (griffierechten). Voor vragen over uw bezwaar- en beroepsmogelijkheden kunt u contact opnemen met het bureau Bestuursondersteuning.

Rectificatie:
In het Kompas van vrijdag 15 juni 2007 is bekendgemaakt dat een aanvraag om reguliere bouwvergunning ontvangen is van:
- Mevrouw E.J.A. Ballering voor het plaatsen van een overkapping, diverse tuinsieraden, een erfafscheiding en een poort. Tevens een verzoek de bestaande schuur te gaan gebruiken voor opslag op het perceel Ritselaarsdijk 10 te Strijen (ontvangen 5 juni 2007).

De letterlijke tekst moet zijn:

Aanvraag reguliere bouwvergunning ontvangen van:
- Mevrouw E.J.A. Ballering voor het geheel plaatsen van schuttingen, aanbouw, bijgebouw/ overkapping en luifel. Tevens een verzoek de bestaande schuur te gaan gebruiken voor opslag op het perceel Ritselaarsdijk 10 te Strijen (ontvangen 5 juni 2007).