VVD


20-6-2007

Maaten vraagt om kwaliteitsgaranties bij verkoop medicijnen via internet

In een waarschuwing van de Nederlandse Inspectie voor de Gezondheidszorg op 13 juni en een recent onderzoek van de Volkskrant (zaterdag, 16 juni 2007) worden verschillende onregelmatigheden geconstateerd in de verkoop van medicijnen via het internet.

VVD-europarlementariër Jules Maaten heeft de Europese Commissie gevraagd te kijken in hoeverre de Europese wetgeving lacunes bevat: "De internationale verkoop van medicijnen via het internet heeft een geweldige vlucht genomen. Het is vaak onduidelijk wie de aanbieder is, waar de medicijnen vandaag komen en of ze wel veilig zijn. Onze taak is nu om te garanderen dat de veiligheid van de patiënt en de kwaliteit van de zorg gegarandeerd blijft".

U vindt de schriftelijke vragen onderaan dit persbericht bijgevoegd.


---

--------------------------

Schriftelijke vragen aan de Europese Commissie:


1. Is de Europese Commissie bekend met misstanden in de grensoverschrijdende verkoop van medicijnen over het Internet als het zonder vergunning handelen in medicijnen en de ondeskundige en gebrekkige kwaliteit van artsenconsulten?


2. In hoeverre acht de Europese Commissie de huidige Europese regelgeving afdoende om de kwaliteit van medicijnen en artsenconsulten en de veiligheid van patiënten bij de grensoverschrijdende levering van medicijnen over het Internet te garanderen?


3. Welke verdere stappen gaat de Europese Commissie ondernemen om de veiligheid van patiënten te garanderen en te zorgen voor adequaat toezicht op de grensoverschrijdende verkoop van medicijnen over het Internet?