Nederlandse Tafeltennisbond


Oude(re) glorie in actie op EK Veteranen

20-06-2007

Bijna 2.100 tafeltennissers uit 38 landen doen mee aan de Europese Kampioenschappen Tafeltennis voor Veteranen die van 25 - 30 juni a.s. in Rotterdam worden gehouden.

De oudste deelnemer aan het evenement, dat in het Ahoy-complex wordt georganiseerd, is 92 jaar oud en komt uit Zweden. De oudste Nederlandse deelnemer is maar liefst 89 jaar. De jongste deelnemer is in 1967 geboren, de minimum leeftijd om deel te mogen nemen. De wedstrijden vinden bij zowel de dames als heren plaats in acht verschillende leeftijdsklassen.

Het EK voor Veteranen is het grootste tafeltennisevenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Los van het aantal sporters, is het natuurlijk interessant om te zien hoe het met de oud-topsporters gaat. De een speelt nog competitie in het buitenland, de ander heeft de sportwereld helemaal afgesloten. Al deze toppers komen bijeen in Rotterdam. Uit ons land onder anderen ex-kampioenen als Bettine Vriesekoop, Mirjam Hooman-Kloppenburg, Nellie Visscher (officieel uitkomend voor Finland), Paul Haldan, Judy Williams, Henk van Spanje, Bert van der Helm en Nico van Slobbe.

Ook buitenlandse spelers van naam en faam zijn aanwezig. Wat te denken van Dragutin Surbek (de 'Tijger van Zagreb'), de Rus Anatoly Amelin, de Deen Niels Ramberg en niet te vergeten de Duitsers Erich Arndt en Wilfried Lieck.

De organisatie van de 7e EK Tafeltennis voor Veteranen is door de Europese Tafeltennis Unie toegewezen aan de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB). Voor de uitvoering van dit evenement is door de NTTB een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Stichting Tafeltennis Evenementen Nederland. Rotterdam Topsport is nauw betrokken bij de ondersteuning van het evenement.

De wedstrijden beginnen op maandag en dinsdag met de poulewedstrijden in het enkelspel en dubbelspel. Vanaf donderdag begint het hoofdtoernooi. De halve finales en finales worden op zaterdag 30 juni 2007 gespeeld. Zondagavond 24 juni vindt in het sportpaleis de officiële opening plaats om 21.00 uur. De entreeprijzen bedragen EUR 5,00 per dag, behalve voor de openingsceremonie en de finaledag. Voor deze dagen zijn de entreeprijzen EUR 10,00 per persoon.

Kijk voor meer informatie op: www.evc2007.nl