Politie Midden- en West Brabant

Pesbericht district Tilburg 20/6

TILBURG, 20 juni 2007

Vijf gewonden bij verkeersongeval

TILBURG Gisteravond raakten op de Rijksweg A58 ter hoogte van de Blaak vijf personen gewond nadat ze betrokken waren bij een verkeersongeval. De slachtoffers werden met onder andere botbreuken overgebracht naar zowel het Sint Elisabeth- als het Twee Steden ziekenhuis in Tilburg.

Rond 22.00 uur reed een personenauto die bestuurd werd door een 39 jarige Tilburger over de Rijksweg A58 in de richting van Tilburg. In de auto zaten naast de bestuurder nog 3 inzittenden. Dit betroffen twee Tilburgse mannen van 39 en 42 jaar en een Tilburgse vrouw van 20 jaar. Het viertal kwam uit de richting van Gilze. Een getuige meldde dat de auto waarin het viertal zat al slingerend over de Rijksweg reed. Ter hoogte van parkeerplaats Leikant botste de auto tegen een bestelbusje die op dat moment op de rechter rijstrook reed. Het busje werd bestuurd door een 37 jarige vrouw uit Berkel-Enschot. Ten gevolge van de aanrijding sloegen beide voertuigen over kop.

De politie stelt een onderzoek in of het viertal eerder die avond betrokken is geweest bij een bedreiging in een horecagelegenheid in Gilze. Nadat vier klanten in betreffende gelegenheid de rekening niet wilde voldoen ontstond er een woordenwisseling waarbij een medewerker met een mes werd bedreigd.

Politie grijpt woninginbreker in de kraag

TILBURG / MOERGESTEL De politie heeft vanmorgen rond 04.45 uur in de Dr. P van Hoekstraat een 23 jarige Oisterwijker aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder die nacht een inbraak gepleegd te hebben in een woning in Moergestel. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Bij een inbraak in een woning in de Nieuwenhoflaan in Moergestel werd vannacht een personenauto van het merk Porsche buit gemaakt. Ongenode kwamen de woning binnen nadat ze een raam aan de voorzijde van de woning geforceerd hadden. Uit de woning werden onder andere de autosleutels ontvreemd. Vanaf de oprit van de woning namen de inbrekers de auto mee. Korte tijd later troffen surveillerende agenten ter hoogte van de Jan Truijenlaan in Tilburg de ontvreemde auto aan.

Bij het zien van de agenten trachtten de twee inzittenden te vluchten. Met politiehond Max lukte het de agenten de 23 jarige verdachte tijdens het overklimmen van een muur aan te houden. Naar de tweede inzittende stelt de politie een onderzoek in. De auto is in beslag genomen.

Veelpleger betrapt bij winkeldiefstal

TILBURG De politie heeft gistermiddag in een supermarkt aan het Bernardusplein een 39 jarige Tilburg aangehouden voor winkeldiefstal. Een oplettende getuige had gezien dat de verdachte in de winkel een fles alcohol onder zijn trui stak. Bij het verlaten van de winkel spraken personeelsleden hem aan en droegen hem over aan de gealarmeerde agenten. De man staat bij de politie bekend als veelpleger en werd daarom ook volgens het veelplegersprotocol in verzekering gesteld.

Politie houdt Tilburger aan voor bedreiging

TILBURG De politie heeft gisteravond even na 20.00 uur in de Hesperenstraat een 27 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 44 jarige Tilburger te hebben bedreigd. Het slachtoffer deed aangifte. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

De politie ging na een verkregen melding van een vechtpartij op de Bredaseweg direct ter plaatse. Na het horen van enkele getuigen bleek dat de vechtpartij op straat ontstaan was nadat twee inzittenden, vanuit een rijdende auto een blikje tegen een geparkeerd staande auto hadden gegooid. Na deze actie ontstond er tussen de inzittenden en het slachtoffer een woordenwisseling die uitmondde in een vechtpartij. Tijdens de ruzie pakten de inzittenden een honkbalknuppel en een breekijzer en dreigden daarmee. Bij het zien van de agenten lukte het een verdachte te vluchtten. De politie stelt naar deze verdachte een onderzoek in.

Duitse vrachtauto schaart op N65

BERKEL-ENSCHOT: Dinsdagavond vond omstreeks 21.20 uur een eenzijdig materieel verkeersongeval plaats op de N65 met een Duitse vrachtauto die schaarde en in een weiland terecht kwam.

Een 60-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur kwam met zijn trekker met oplegger met de rechterwielen in de berm terecht. De chauffeur liet vervolgens zijn combinatie uitrollen om weer in de berm te komen. De oplegger raakte daarbij echter een boom waardoor de chauffeur zijn combinatie niet meer onder controle hield en schaarde. De trekker met oplegger raakte geheel van de weg en kwam gedeeltelijk in een wei terecht, waarbij het hekwerk rond deze wei beschadigd raakte. De chauffeur hield aan het onfortuinlijke ongeval alleen een kraswond op zijn arm over. De trekker met oplegger raakte echter zwaar beschadigd. De Duitse chauffeur vervoerde frites bestemd voor Engeland. De behandelende agenten spreken in hun rapport waardering uit voor de prima samenwerking, conform de afspraken ingevolge incidentmanagement, met de instanties die ter plaatse kwamen. Het ging daarbij om in elk geval de brandweer, Rijkswaterstaat, Essent, Helma wegdekreiniging, takelbedrijf Gijsbers en de Gemeente Tilburg.

Politie onderzoekt straatroof

TILBURG: Vannacht, de nacht van dinsdag op woensdag is op het Kasteelpad omstreeks 00.15 uur een 56-jarige Tilburger het slachtoffer geworden van een beroving. De politie heeft van het slachtoffer een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in. Het slachtoffer fietste in de richting van de Kasteeldreef. Plotseling werd hij door een onbekende man van zijn fiets geduwd. Hij kwam tegen een muur en viel daarna op de grond. Terwijl het slachtoffer op de grond lag haalde de straatrover de portemonnee en de mobiele telefoon uit zijn kleding. Hierna vluchtte hij. Het slachtoffer wist alleen te melden dat het om een man ging van circa 20 a 30 jaar en dat hij circa 1.80 meter lang was./

Politie onderzoekt brandstichting

TILBURG: De politie is gestart met een onderzoek naar de poging tot brandstichting in een broodjeszaak aan de Kapitein Nemostraat. Vannacht heeft omstreeks 04.30 uur een nog onbekend persoon een brandend stuk papier door de brievenbus geduwd. Hierdoor ontstond schade aan de deur, de vloer en een mat. Ook was er rookschade in het pand. Gelukkig is er geen uitgebreide brand ontstaan, want boven de zaak wonen mensen, die lagen te slapen. De politie heeft een aangifte opgenomen van de eigenaar van de zaak. De poging werd om 07.28 uur bij het GMK gemeld. De brandweer ging ter controle ter plaatse en zette een rookverdrijver in. Ook werd Salvage, die namens de verzekeraars helpt bij het nemen van maatregelen, in kennis gesteld.

Betrapte winkeldievegge leidt aan kleptomanie

OISTERWIJK: Vanmorgen is omstreeks 09.15 uur in een supermarkt aan het Pannenschuurplein een 28-jarige vrouw uit Boxtel betrapt op winkeldiefstal. De dievegge stopte diverse levensmiddelen in haar tas zoals groenten, fruit, broodjes, slagroom en frisdrank. Ze rekende bij de kassa alleen een pak melk af. Nadat zij de kassa was gepasseerd, werd ze aangesproken en opgehouden totdat de politie haar meenam naar het bureau. De dievegge verklaart dat ze een stoornis heeft en leidt aan kleptomanie. Ze is al enkele keren eerder betrapt en veroordeeld tot geldboetes.

Auteur: Desirée Brabers en Willem van Hooijdonk