Datum: 20 juni 2007

Voorhout Zoekactie politie na inbraak in woning

De politie heeft woensdag rond het middaguur een grote zoekactie gehouden naar een inbreker die in een woning aan de Kruidenschans werd betrapt door de thuiskomende bewoonster. De vrouw kwam rond 12.30 uur thuis en trof de man in haar woning. Deze gaf haar enkele klappen en rende het huis uit. De politie zocht direct na de melding met meerdere politieauto's in de wijk en kreeg daarbij luchtsteun van een politiehelikopter. De zoekactie leverde geen verdachte op. Wel informatie over een bestelauto op de Bloemenschans. Daarin zouden drie mannen gezeten hebben waarvan er één even weg is gegaan. De politie onderzoekt of dit iets met de inbraak te maken heeft. Voorzover nu bekend is is er niets gestolen. De politie vraagt mensen die mogelijk belangrijke informatie hebben over dit misdrijf om contact op te nemen met de politie in Voorhout via 0900-8844.

Hazerswoude Snelheidscontrole N11 Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft dinsdag 19 juni een snelheidscontrole gehouden op de N11. Gemeten werd met radar tussen 15.45 en 22.10 uur. Van de 5.764 passanten reden er maar liefst 798 harder dan de toegestane 100 km/h. Dit is bijna 14%. Van deze overtreders reden er maar liefst 49 harder dan 130 km/h. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 194 km/h! Tevens is gemeten 164 km/h, 161 km/h, 150 km/h (2x). In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie de controles herhalen.

Alphen a/d Rijn Politie waarschuwt voor auto-inbraken In het gebied Alphen-Ridderveld signaleert de politie Hollands-Midden dat vanaf 4 juni het aantal auto-inbraken in de wijk Ridderveld en dan vooral in het gebied ten oosten van de Eisenhowerlaan toeneemt. Dit hoofdzakelijk in de avond- en nachtelijke uren. In totaal telt de politie al iets meer dan dertig inbraken. De politie zal het gebied extra in de gaten houden. Aan autobezitters vraagt de politie om geen goederen in de auto achter te laten en om zoveel mogelijk navigatieapparatuur en de autoradio te verwijderen. Verder vraagt de politie een ieder om bij verdachte omstandigheden onmiddellijk de politie te bellen en dat ook te doen in geval van andere belangrijke informatie. Wanneer er direct politie nodig is kan 112 gebeld worden. Bij andere gevallen kan gebeld worden met het informatienummer van de politie: 0900-8844.

Boskoop Aanhouding voor vernieling eend en bedreiging De politie heeft woensdag 20 juni een 46 jarige man uit Boskoop aangehouden en verhoord over de vernieling van een eend. Op zondag 17 juni had hij deze in het water aan de Pippeling doodgeschoten met een luchtbuks omdat de eend hem overlast veroorzaakte door met regelmaat in zijn tuin te komen. Een buurtbewoner die dit zag gebeuren legde het vast op de gevoelige plaat en belde de politie. De verdachte zou de buurtbewoner nadat hij zag dat hij op de foto was gegaan met ondermeer gebaren bedreigd te hebben. De verdachte ontkende dit echter. De luchtbuks is inbeslagname en de politie maakt proces-verbaal tegen de man op voor vernieling van een dier, het op de openbare weg komen en gebruiken van een luchtdrukwapen en bedreiging. De verdachte heeft het politiebureau inmiddels weer verlaten.


---
Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --