Gemeente Breda

Directeur De Beyerd kondigt vertrek aan

De directeur van de Beyerd, mevrouw Carin van der Velde, trekt zich per 1 juli 2008 terug uit haar functie. Tot haar vertrek wil zij graag al haar energie blijven steken in de pioniersfase waarin het Nationaal Museum voor Grafische Vormgeving zich nu bevindt, maar wil het stokje na de opening, die voorzien is in mei 2008, doorgeven aan anderen.

Bij haar beslissing spelen persoonlijke motieven een rol. Burgemeester en wethouders hebben kennis genomen van haar besluit.

Mevrouw van der Velde is het eens met de bevindingen van de directieraad en verantwoordelijk wethouder Willems dat zij niet in haar eentje het hoofd kan bieden aan de toenemende zorgen aangaande sponsoring, positieverwerving in het landelijke netwerk, opbouw en opening. Zij staat daarom achter de plannen om het huidige team te versterken. Op deze wijze zal ze een actieve bijdrage blijven leveren aan de realisatie van de ambitieuze plannen van het nieuwe museum.

De gemeente zal daarom het directieteam van De Beyerd versterken met een interimmanager die het opbouwproces richting opening vorm zal geven. Mevrouw van der Velde blijft zich tot 1 juli 2008 inspannen om bij te dragen aan het door iedereen gewenst resultaat, namelijk een aansprekend museum voor grafische vormgeving.

Vandaag en morgen presenteert mevrouw Van der Velde, volgens plan, de voortgang van de bouw en de visievorming aan de gemeenteraad en de pers.

Ook wordt deze week het hoogste punt van De Beyerd bereikt. De bouw van het museum ligt daarmee op schema.

Breda, 20 juni 2007