Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Geen advies over budget reorganisatie en vrijmaken reserves voor begroting 2008

Over twee grote financiële agendapunten heeft de commissie AZR op 14 juni 2007 geen advies uitgebracht.

Reservering van 1 miljoen
De aanwezige leden wilden eerst overleggen in de fractie en pas in de deelraadsvergadering van donderdag 21 juni hun standpunt toelichten. Het gaat om reservering van circa één miljoen euro voor de reorganisatie bij de deelgemeente en het vrijmaken van bijna twee miljoen euro aan bestemmingsreserves om meer armslag te hebben in de begroting 2008.

Vragen van Ondernemingsraad
Wat betreft de reorganisatie kondigde deelgemeentevoorzitter Dagmar Oudshoorn aan dat de raadsleden een uitgewerkt voorstel ontvangen over de resultaten van het traject van 2006-2007. Daarin staat ook wat het standpunt is van de Ondernemingsraad (OR). Over de financiering heeft de OR geen vragen meer, maar het medezeggenschapsorgaan van de deelgemeenteambtenaren in Feijenoord wil wel dat de beoogde cultuuromslag beter in het Plan van Aanpak wordt verwerkt. Ook zijn vragen gesteld over formatieplaatsen.

Terugverdienen
Het dagelijks bestuur is, in afwachting van et positieve advies van de OR, nog in overleg met dit orgaan. Maar volgens Oudshoorn kan over de financiering al wel een besluit genomen worden. De commissieleden hadden twijfels. Serdar Çiçek (PvdA), bijvoorbeeld, is bang dat het miljoen niet voldoende is.

Kritische vragen
Marijke Goedegebuur (fractie Goedegebuur) had kritische vragen over het terugverdienen van de kosten die nu gemaakt moeten worden. Ook waren er zorgen over het verdere traject. Oudshoorn had daar begrip voor. Zon traject heeft tijd nodig en moet zorgvuldig doorlopen worden, verklaarde ze. Ze zegde toe dat er regelmatig een voortgangsrapportage komt.

Griffie
Wat betreft het vrijmaken van bestemmingsreserves voor de begroting 2008 was er ook aarzeling bij de commissieleden. Marijke Goedegebuur wilde weten of er geld is voor uitbreiding van de griffie.

Nieuwe griffie
Portefeuillehouder Robbert Baruch antwoordde dat het goed is dit punt even te laten rusten tot er enige ervaring is met een nieuwe griffie en de fractieondersteuning is geregeld. De discussie wordt 21 juni hervat.