Patiëntengegevens altijd en overal beschikbaar

20.06.2007 / 16:46 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Ram mobile data

Ram mobile data

Patiëntengegevens altijd en overal beschikbaar

NIEUWEGEIN en MAARSSEN, Nederland, June 20 /PRNewswire/ --


- Protopics en RAM Mobile Data sluiten overeenkomst voor het hosten van zorgapplicaties

Protopics en RAM Mobile Data hebben een 3-jarige overeenkomst afgesloten voor het hosten van applicaties van huisartsen en zorginstellingen. Beide partijen hebben de intentie uitgesproken om gezamenlijk breed de ASP software services aan verschillende zorginstellingen aan te bieden.

In een speciaal ingerichte en beveiligde omgeving bij RAM Mobile Data zullen de zorgapplicaties worden gehost. Een van de applicaties die binnen de overeenkomst valt, is het ASP Huisartsen Informatie Systeem (HIS) van Promedico. Met behulp van deze ASP dienst kunnen huisartsen en andere zorgverleners vanaf elke werkplek met internettoegang op een beveiligde en afgeschermde manier patiëntgegevens opvragen en wijzigen. Al meer dan
1.5 miljoen patiëntgegevens zijn door huisartsen en zorginstellingen op deze manier te benaderen. Protopics neemt het al lopende contract van Promedico over.

Marcel Kok, managing director Protopics: "RAM Mobile Data is een hostingpartij die een hoge servicegraad en flexibiliteit kent. De beveiliging van medische gegevens is uitermate belangrijk. Hiermee is bij de inrichting van het systeem voordurend rekening gehouden."

Dirk Fabels, managing director RAM Mobile Data: "RAM Mobile Data ziet in Protopics een partner, die in staat is om met de inzet van ICT daadwerkelijk een grote efficiency slag te maken."

Het hosten van de applicaties wordt uitbesteed aan RAM Mobile Data. RAM Mobile Data heeft voor het hosten van hardware, applicaties en data speciaal ingerichte hostingcentra in Maarssen, Schiphol-Rijk en Brussel. Het systeembeheer, de technische support en de koppeling aan vaste - en mobiele netwerken zijn de zorg van RAM Mobile Data. De hostingdiensten omvatten in ieder geval de volgende activiteiten: faciliteren van een speciaal ingerichte hosting-omgeving, het totale technische beheer van de systemen, netwerkverbindingen en koppelingen, monitoring van applicaties en security management.

Over Protopics

Protopics B.V. is een automatiseerder van de eerste- en tweedelijns gezondheidszorg. De diensten en producten van Protopics ondersteunen de zorgverlener bij het uitvoeren van werkzaamheden in het zorgproces.

Protopics is innovator in het implementeren en beheren van ketenregie op regionaal en nationaal niveau.

Over RAM Mobile Data

RAM Mobile Data is een internationale aanbieder van mobiele datacommunicatie oplossingen voor de zakelijke markt. Zij kent de volgende hoofdactiviteiten. Als eerste levert RAM Mobile Data specifieke mobiele datacom oplossingen op basis van mobiele netwerken als Mobitex, GPRS, UMTS en HSDPA. Zo is de voertuigvolg- en ritregistratiedienst Track-and-Trace een all-in-one oplossing voor fleet en field service organisaties. Ten tweede biedt zij een complete infrastructuur voor het hosten van applicaties en de toegang tot verschillende mobiele en vaste netwerken. Ten derde ontwikkelt Navara, de software-divisie van RAM Mobile Data, mobiele applicaties op maat met behulp van een bewezen software-ontwikkel platform.

www.protopics.nl

www.ram.nl

Contact: