Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (20/06)

BERGEN OP ZOOM, 20 juni 2007

Politie stelt onderzoek in na gewapende overval
ROOSENDAAL: Drie gewapende mannen hebben in de nacht van dinsdag op woensdag rond 02.45 uur een overval gepleegd op een woning aan de Brigittadonk. De 54-jarige bewoner van de woning werd wakker van een hoop kabaal. Toen hij polshoogte ging nemen bleek dat er drie mannen binnenstonden die hem bedreigde met een vuurwapen. De man is hierna vastgebonden waarna het drietal de woning doorzocht. Het is niet bekend of er iets is meegenomen. Wel blijkt er in de woning een hennepkwekerij aanwezig te zijn. Die is woensdagochtend ontruimd door het team Courage. Het betreft een kwekerij met 175 planten.

Wederom brandstichting in schuur
ZEVENBERGEN: Binnen twee weken is er voor de tweede keer brand gesticht in een schuur aan de Lage Wipstraat. De schuur is in zijn geheel afgebrand. Bij de brand kwam asbest vrij. De brandweer heeft metingen verricht maar er was geen gevaar voor de volksgezondheid. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in naar de brandstichtingen.

Jongen (14) aangehouden voor dreigen met mes
BERGEN OP ZOOM: De politie hield op dinsdagavond een 14-jarige jongen uit Den Bosch aan. De jongen was aanwezig in het pand van de jeugdopvang aan de Balsedreef. Hier bedreigde hij een aantal medebewoners. Aanleiding voor de bedreiging was een ruzie tussen de 14-jarige en een paar medebewoners. De jongen bedreigde zijn medebewoners met een mes en is hierna aangehouden. De jongen is woensdagochtend inverzekering gesteld. Een medewerker van de jeugdopvang heeft aangifte gedaan namens de bedreigde jongeren.

Twee gewonden
ROOSENDAAL: De politie kreeg op dinsdagavond omstreeks 20.40 uur melding van een auto-ongeval op de kruising tussen de Jan Vermeerlaan en de Scherpdeel. Een 17-jarige Roosendaalse reed over de Scherpdeel en verleende op het vermeldde kruispunt vermoedelijk geen voorrang aan een 39-jarige automobilist uit Essen. Er ontstond een aanrijding waarbij de bromfietster en haar bijrijder, een 18-jarige meisje uit Roosendaal, ten val kwamen. De twee zijn per ambulance naar het Sint Franciscus ziekenhuis vervoerd met inwendig letsel, rugpijn en andere verwondingen. Beide betrokkenen werden opgenomen voor behandeling. De bestuurster van de bromfiets bleek niet in bezit van een bromfietscertificaat.

Man aangehouden voor mishandeling
ROOSENDAAL: De politie hield op dinsdagavond een 46-jarige inwoner van Roosendaal aan voor mishandeling van zijn vrouw. De mishandeling vond plaats in hun woning in de wijk Kortendijk. Het stel had ruzie over de op handen zijnde scheiding. De man greep de vrouw bij de keel. Ze hield hier verwondingen aan over. De politie hield de man aan. Van de 46-jarige vrouw is aangifte opgenomen. De man is in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor huisvredebreuk
ROOSENDAAL: Een beveiliger van winkelcentrum Roselaar hield op dinsdagmiddag om 16.30 uur een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De man was in het winkelcentrum aanwezig, terwijl hij een ontzegging had voor 6 maanden. Toen hij, ondanks meerdere verzoeken, niet wilde vertrekken, heeft de beveiliger hem aangehouden voor huisvredebreuk. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Nicolette Bovenhorst