LLiNK

Rotterdam, 20 juni 2007


- PERSBERICHT -

Uitvoering pardonregeling asielzoekers in volle gang

In de Geitenwollensokkenshow is Edwin Huizing, algemeen directeur van VluchtelingenWerk Nederland, te gast. Deze week is de Immigratie- en Naturalisatiedienst begonnen met de uitvoering van de pardonregeling voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Dat betekent veel werk aan de winkel voor VluchtelingenWerk Nederland, een van de organisaties die deze nieuwe Nederlanders helpt om hun bestaan hier op te bouwen. Francisco van Jole is hierover in gesprek met Huizing. De Geitenwollensokkenshow is op zondag 24 juni om 20.00 uur te beluisteren op Radio 1.

Edwin Huizing is in 2001 bij VluchtelingenWerk Nederland begonnen als directeur uitvoering. In deze functie was hij de afgelopen jaren verantwoordelijk voor diverse veranderingen binnen de organisatie en in de verenigingsstructuur. Hij heeft de toekomstvisie voor VluchtelingenWerk op de middellange termijn ontwikkeld, en houdt zich bezig met internationale mogelijkheden als beleidsbeïnvloeding binnen en buiten Europa, het helpen opzetten of versterken van belangenbehartigingsorganisaties voor vluchtelingen en asielzoekers in andere landen, kennisdeling en het vormen van allianties met andere organisaties.

Edwin Huizing heeft ook veel buitenland ervaring. Zo werkte hij in Botswana, Niger en Mali. In de periode voorafgaand aan VluchtelingenWerk was hij van 1997 tot 2001 directeur van SNV/Nederlandse ontwikkelingsorganisatie in Mali.

In de Geitenwollensokkenshow ontvangt Francisco van Jole wekelijks een gast met wie hij praat over zijn of haar persoonlijke idealen en drijfveren. Met deze gast wordt naast het persoonlijke verhaal ook het grote en kleine wereldnieuws doorgenomen.

De Geitenwollensokkenshow is elke zondag om 20:00 te beluisteren op Radio 1. De Geitenwollensokkenshow is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Sinds september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 2, Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT