Verbond van Verzekeraars

Ludo Wijngaarden nieuwe voorzitter Verbond van Verzekeraars

Klant centraal, werken aan zekerheid en vertrouwen

De Algemene Ledenvergadering van het Verbond van Verzekeraars heeft ingestemd met de benoeming van drs. Ludo J. Wijngaarden (59) tot nieuwe voorzitter. "De focus op de klant zal de spil vormen van mijn voorzitterschap", verklaarde Wijngaarden bij het aanvaarden van zijn functie. "Alles wordt nog sterker gericht op het bieden van zekerheid en vertrouwen."

Wijngaarden greep zijn benoeming tot voorzitter van de branchevereniging van verzekeraars aan om de leden te wijzen op de toegenomen noodzaak om de wensen en behoeften van de klant centraal te stellen. Die veel meer en duidelijker dan voorheen wil weten welke waar hij krijgt voor zijn geld. "Klanten vertrouwen ons pas als ze zeker weten dat ze krijgen wat we hebben beloofd: zekerheid."

Wijngaarden maakte een omvangrijk programma bekend voor de komende jaren. Het Verbond gaat onder andere een keurmerk invoeren voor verzekeringsproducten. De aandacht voor fraudebestrijding blijft hoog met het nieuwe Centrum voor Bestrijding Verzekeringsfraude (CBV). Transparantie bij beleggingsverzekeringen wordt op korte termijn groter: de aanbevelingen die de commissie De Ruiter heeft gedaan, worden uiterlijk 1 januari 2008 ingevoerd.

Ludo Wijngaarden is voorzitter van de directie Nationale-Nederlanden, bestuurslid van ING Nederland, en is sinds 15 december 2004 lid van het bestuur van het Verbond van Verzekeraars dat een roulerend voorzitterschap kent. Hij volgt drs. Niek Hoek op (Delta Lloyd), die deel blijft uitmaken van het bestuur. Het bestuur van het Verbond van Verzekeraars bestaat voorts uit J.G. van de Werf (vice-voorzitter, AEGON), H.J.E.J. van Lent (vice-voorzitter en penningmeester, Allianz), mr. J.P.M. Baeten (Fortis), drs. C.H. van den Bos RA (SNS Reaal), mr. W.A.J. van Duin (Achmea), mr. drs. M.B.A. Keim RA (Zwitserleven), ir. E. Velzel (Uvit), mr. E.A. Kleijnenberg (ONVZ), F. Wansink (Generali).

Den Haag, 20 juni 2007

---