Gemeente Deurne

14-06-2007
Integraal DorpsOntwikkelingsProgramma: acties om Liessel leefbaar en vitaal te houden
Tweede dorpsgesprek in Liessel

Op woensdag 20 juni vindt om 20.00 uur in gemeenschapshuis De Kastanje, Hoofdstraat 62, het tweede dorpsgesprek plaats over het Integraal DorpsOntwikkelingsProgramma (IDOP) Liessel.
Wilt u ook dat Liessel in de toekomst economisch en sociaal leefbaar en vitaal blijft? Praat dan mee, wij wachten op uw ideeën! U wordt van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen.

Wat is een Integraal Dorpsontwikkelingsprogramma? Een Integraal Dorpsontwikkelingsprogramma is een programma dat ervoor moet zorgen dat Liessel ook in de toekomst sociaal, economisch en ruimtelijk leefbaar en vitaal blijft.
Dit programma bestaat uit een visie voor de lange termijn (waar willen we over tien, vijftien jaar staan?) en - zeker zo belangrijk - uit een aantal projecten dat uitgevoerd moet worden om de leefbaarheid te versterken. Een belangrijk onderdeel daarvan vormen door de bewoners aangedragen projecten en ideeën.

Waar gaat het om in Liessel?
Enkele belangrijke onderwerpen die tijdens het tweede dorpsgesprek in Liessel aan de orde zullen komen, zijn:
Hoe behouden we het huidige winkelaanbod in Liessel voor de toekomst? Wat doen we met de onbebouwde ruimte achter gemeenschapshuis de Kastanje?
Hoe kunnen de verenigingen in Liessel beter gefaciliteerd worden? Wat is een geschikte locatie voor jeu de boules banen in Liessel? Hoe kunnen we de recreatieve en toeristische waarde van Liessel vergroten?
Hoe kunnen we in de toekomst voorzien in de behoefte aan woningen voor starters en senioren?

Meer weten
Wilt u meer weten over het Integraal DorpsOntwikkelingsProgramma Liessel? Neem dan contact op met Diny de Wit van de gemeente Deurne, tel. 0493-387213 of mail d.dewit@deurne.nl.