3 ,53 Miljard aandelen verhandeld op recorddag via Order .....

19.06.2007 / 23:50 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Thomson financial

Thomson financial

3,53 Miljard aandelen verhandeld op recorddag via Order Routingnetwerk van Thomson Financial

NEW YORK, June 19 /PRNewswire/ --


- Wereldwijde uitbreiding van Thomson in aandelenkapitaal versterkt door toevoeging van nieuw lokale makelaarbestemmingen in opkomende Europese, Aziatische en Latijns-Amerikaanse markten

Thomson Financial, een bedrijfsunit van The Thomson Corporation (NYSE: TOC; TSX: TOC) en een toonaangevende leverancier van informatie en technologie-oplossingen aan de wereldwijde financiële gemeenschap, kondigde vandaag het recordhandelsvolume van één dag aan van 3,53 miljard aandelen via de Thomson Order Routingnetwerk.

"Deze recordvolumes zijn het bewijs van ons groeiende, mondiale netwerk en onze voortdurende uitbreiding naar nieuwe en opkomende markten," aldus Albert Lojko, directeur van Institutional Equities bij Thomson Financial. "In minder dan drie jaar hebben we een toename van 50 gezien in de volumes die via ons elektronische bestelnetwerk zijn verhandeld."

Aangezien regionale effectenhandelaren in Azië, Europa en Latijns-Amerika de gevestigde markten volgen in de verschuiving naar elektronische handel, gaan ze en masse over op Thomson Order Routing om met meer dan 700 leidende effectenmakelaars en vermogensbeheerders in contact te kunnen komen.

Recentelijk voegde Thomson GBM en Finamex toe, de eerste lokale makelaars in Mexico die zich aansluiten bij een groeiende lijst van opkomende marktbestemmingen van het Thomson Order Routingnetwerk, waaronder Turkije, Polen, Griekenland, Rusland, India, China, Taiwan, Korea en vele anderen.

"Thomsons wereldwijde bereik en reputatie van betrouwbaarheid, snelheid en waarde, maakt het bedrijf voor ons de voor de hand liggende keuze in het aansturen van lokale en internationale orderstromen naar onze bureaus," aldus Carlos Ramirez, directeur van elektronische handelsdiensten van de in Mexico gevestigde Finamex Casa de Bolsa. "Thomson Order Routing verbindt me met honderden internationale bedrijven aan de koperskant om te handelen op de Latijns-Amerikaanse beurzen."

Met makelaarsbestemmingen op meer dan 50 markten in Azië, Europa en Latijns-Amerika blijft Thomsons aandelenkapitaalnetwerk zijn wereldwijde stempel verspreiden door de groei van elektronische handel te leiden; niet alleen op gevestigde markten, maar ook nieuwe en opkomende markten.

Over Thomson Order Routing

Het Thomson Order Routingnetwerk is het grootste wereldwijde hub-and-spoke-netwerk, dat handelaren over alle continenten en tijdszones in contact brengt met elke handelspartner en waarde. De orderverzenddienst is markt- en makelaarneutraal. Het systeem verzendt bestel- en uitvoerings-FIX-berichten die in de sector als standaard gelden tussen institutionele en makelaarshandelspartners. Thomson Order Routing is onderdeel van het segment Thomson Financial's Institutional Equities, dat handelaren in aandelenkapitaal helpt bij het optimaliseren van hun rendement door aan de koperskant het vaststellen van handelskansen, het bereiken van de beste uitvoering en het minimaliseren van de marktimpact mogelijk te maken. Daarnaast helpt Thomson Financial's Institutional Equities de handelsvolumes aan de verkoperskant te maximaliseren en hun klanten beter van dienst te zijn met oplossingen die de totale handelwerkstroom ondersteunen, van prehandelsanalyses van de kosten, marktbewustzijn en liquiditeitsontdekking tot ordermanagement en posthandelsanalyses.

Over Thomson Financial

Thomson Financial is met een omzet van 2 miljard dollar US in 2006 een leverancier van informatie en technologie-oplossingen aan de wereldwijde financiële gemeenschap. Via het breedste scala aan producten en diensten in de sector helpt Thomson Financial klanten in meer dan 70 landen betere beslissingen te nemen, productiever te zijn en superieure resultaten te boeken. Thomson Financial is onderdeel van The Thomson Corporation (www.thomson.com), wereldleider in het leveren van essentiële elektronische werkstroomoplossingen aan bedrijven en professionele klanten. Met hoofdkantoor in Stamford, Connecticut in de VS levert Thomson waardetoegevoegde informatie, softwarehulpmiddelen en toepassingen aan professionals op het gebied van rechten, belastingen, accounting, financiële diensten, wetenschappelijk onderzoek en gezondheidszorg. De gewone aandelen van de Corporation staan geregistreerd op de beurs van New York en Toronto (NTSE: TOC; TSX: TOC).

Website: www.thomsonfinancial.com
www.thomson.com

Contact:

Joseph Christinat, Public Relations Manager van Thomson Financial, +1-646-822-2392, joe.christinat@thomson.com