Hulpverleningsregio Haaglanden


Brand 's-Gravenweg, Nootdorp

Nootdorp, 20 juni 2007

Uitslaande brand in sloopwoning

Vannacht om kwart over vier is door onbekende oorzaak brand ontstaan in een sloopwoning aan de s-Gravenweg in Nootdorp. Niemand raakte hierbij gewond.

Rond vier uur vannacht zagen twee politieagenten vanuit een Politiekraanwagen op de Rijksweg A12 een gebouw in brand staan nabij Nootdorp. Nadat zij de brand hadden gemeld bij de brandweer en de politie opzoek ging naar de locatie kwam bij de alarmcentrale van de brandweer een melding binnen van een omwonende. Deze melde de brand in een leegstaande woning met daarbij de juiste locatie in Nootdorp.

De woning behoort bij een voormalig tuinbouwbedrijf bestaande uit een warenhuis, bedrijfsruimten en twee woningen onder één kap. Bij aankomst van de brandweer stond van de linker woning de 1e verdieping en de zolder in brand. De brandweer zette twee blusvoertuigen en een hoogwerker in om de brand te bestrijden en kon na twintig minuten het sein brand meester geven. Met behulp van een woningscheidende wand tussen de woningen kon de brandweer voorkomen dat de brand zou overslaan naar de rechter woning. Het nablussen van de brand zal nog enige tijd in beslag nemen.

De zolder, het dak en de eerste verdieping zijn volledig uitgebrand. De begane grond van de woning heeft zware brand en waterschade opgelopen. De schade aan de woning is enorm. Omdat het de bedoeling is de woningen en het bedrijf te slopen is het schadebedrag daardoor nihil.

Het terrein van het bedrijf zal worden afgesloten in verband met instortingsgevaar. De dakconstructie is weggebrand waardoor de linker zijgevel instabiel is geworden. De politie voert nog een onderzoek uit naar de oorzaak van deze brand.