2015: iedereen naar school 'de tijd loopt'!

20.06.2007 / 08:27 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Hogeschool inholland

Hogeschool inholland

http://www.inholland.nl

Studenten van Hogeschool INHOLLAND Haarlem organiseren vandaag (20 juni) een beurs en een congres gericht op één van de acht millenniumdoelstellingen: 'In 2015 volgen alle kinderen op de wereld basisonderwijs'. Het doel van dit evenement is om studenten te laten ontdekken hoe zij zelf een bijdrage kunnen leveren bij het behalen van deze doelstelling.

Om 11.15 uur opent dhr.Viets, Directeur Internationalisering van Hogeschool INHOLLAND, de beurs en het congres. Om 11.30 uur zal Bram van Ojik, projectleider Millenniumdoelen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en directeur van de Inspectie Ontwikkelingssamenwerking en Beleidsevaluatie en tevens oud lid van de Tweede Kamer voor GroenLinks een lezing houden.

Tijdens de beurs, geopend van 10.30 uur tot 16.00 uur, is er voor studenten zodat ze informatie verkrijgen over maatschappelijke stages en (vrijwilligers)werk in een ontwikkelingsland. De volgende stichtingen en verenigingen presenteren zich op de beurs: Edukans, OIKOS, Missie & Jongeren, Projects Abroad, Stichting Horizon Holland, World Servants, LOS Cacharroos, Los Todos en INGLOBAL.

Naast de beurs zijn er vanaf 13.00 uur ook workshops. Stichting Oikos, de Derde Kamer en COS Nederland geven de workshosp. Ook spreekt er een student die onlangs is teruggekeerd uit Kenia. Oikos verzorgt een workshop in de vorm van een Survival Test, COS Nederland geeft een interactieve workshop over de vraag wat jij kunt doen om armoede uit de wereld te helpen. De Derde Kamer leidt een paneldiscussie met onder andere stichting Edukans in het panel. De opzet van de discussie is om verschillende organisaties, waaronder Unicef over de verschillende Millennium Doelstellingen te laten debatteren. Voor studenten is er de mogelijkheid vragen te stellen en hun visie omtrent de Millennium Doelstellingen te vormen. De beurs zal om 15.00 uur officieel afgesloten worden door Jacqueline Persson, projectleider van de Klassenfoto Actie van Oxfam Novib, met aansluitend een borrel.

De studenten van de opleiding Media- en EntertainmentManagement van Hogeschool INHOLLAND Haarlem zetten zich in voor dit goede doel. De millenniumdoelstellingen zijn in 2000 vastgesteld door de regeringsleiders van 189 landen en hebben betrekking op zaken als gezondheid, onderwijs en het milieu. De studenten vinden het belangrijk dat de doelstellingen die zijn vastgesteld in 2000 behaald worden. Door middel van dit evenement is het de bedoeling dat deze millenniumdoelstellingen onder de aandacht worden gebracht bij studenten.

Meer informatie over de beurs, het congres en het gehele dagprogramma staat op www.detijdloopt.nl. Via deze website is inschrijven voor bezoek en deelname aan het evenement mogelijk. De beurs vindt plaats op Hogeschool INHOLLAND Haarlem, Bijdorplaan 15. De beurs is gratis te bezoeken.


Noot voor de redactie,