3dutch.com koopt Second Life Amsterdam

20.06.2007 / 08:28 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Dutch.com

Dutch.com

3dutch.com koopt Second Life Amsterdam

ARNHEM woensdag 20 juni 2007 De internetsite 3dutch.com heeft afgelopen week de virtuele stad Amsterdam gekocht in Second Life. De stad werd eerder verkocht aan een Amsterdamse makelaar alleen ging deze koop op het laatste moment niet door.

Toen Amsterdam voor de eerste keer op de markt kwam via Ebay hadden we al interesse. De Amsterdamse makelaar was ons echter voor. Nadat we gehoord hadden dat het wederom werd aangeboden hebben we direct contact gezocht met de makers van Amsterdam. Dat zegt Edwin Rijkaart directeur van BOOM BV, welke nu de nieuwe eigenaar is van Amsterdam.

Amsterdam hebben we gekocht om ervaring op te doen met het 3d internet. Voor ons is het nieuw en wij verwachten dat binnen nu en 3 jaar steeds meer gebruik gemaakt gaat worden van 3d toepassingen op internet aldus Rijkaart. Internationaal zie je steeds meer gebeuren binnen o.a. Second Life en met de koop van Amsterdam kopen we een behoorlijk stukje ervaring en kennis vervolgt Rijkaart.

De eerste jaren verwacht BOOM B.V. geen geld te verdienen met 3d activiteiten. Maar daar hebben het ook niet voor gekocht. De kennis die we nu op doen kunnen we later gebruiken om voor andere bedrijven een 3d omgeving op te zetten.

Naar aanleiding van gebruikersstatistieken stond Second Life vorige week nogal in de belangstelling van de pers. Rijkaart hierover: Wat me opviel aan de berichtgeving was dat men Second Life als mislukking afspiegelde. Zelf waren wij ten tijde van de aankoop ervan uitgegaan dat er in Second Life slechts 7000 actieve Nederlandse gebruikers waren en niet de nu gepubliceerde 17.000. In die zin vielen ons de cijfers juist enorm mee. Het is simpelweg
zo dat Second Life nog moet groeien in gebruiksvriendelijkheid en beeldkwaliteit.

Rijkaart vergelijkt de ontwikkeling van Second Life met die van de eerste browsers voor het World Wide Web. Een browser als Mosaic was in 1993 de meest populaire browser voor de toen nog kleine groep internetters. Als je de functies van Mosaic vergelijkt met de browsers van nu is er een enorme stap vooruit gemaakt. Ook met Second Life zal dit zo gaan. Second Life zal op beeldkwaliteit, gemak van installatie en gebruik nog sterk moeten verbeteren. Zoiets heeft tijd en creativiteit nodig van partijen die al dan niet belangeloos in zoiets willen stappen. De huidige groep gebruikers heeft juist deze kenmerken.

Over BOOM B.V.
BOOM is sinds 1997 actief op internet en exploiteert o.a. de sites Beurs.nl en Buienradar.nl Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edwin Rijkaart via edwin@beurs.nl / 026-3513830 of kijken op www.3dutch.com