Ingezonden persbericht


Fluke Networks Press Release

----------
Fluke Networks maakt een OTDR van de krachtigste kopercertificatietool in de sector

Kabelinstallateurs besparen geld en halen nieuwe opdrachten binnen dankzij de nieuwe DTX Compact OTDR-module

EVERETT, Washington, Verenigde Staten - Fluke Networks introduceert de nieuwe DTX Compact OTDR voor zijn DTX CableAnalyzer en komt hiermee eens te meer tegemoet aan de behoeften van klanten. De DTX Compact OTDR is een module met volledige OTDR (Optical Time Domain Reflectometer) functionaliteit die kan worden geplaatst op elke DTX CableAnalyzer. De module breidt de portfolio van koper- en glasvezeltestfuncties van de DTX, die van deze tool de marktleider maken, nog verder uit met functionaliteit voor uitgebreide glasvezelcertificatie.

DTX-bezitters kunnen hun diensten op het gebied van het installeren van glasvezel-bekabeling uitbreiden door de DTX Compact OTDR toe te voegen aan hun DTX CableAnalyzer. Ze zullen ook meer winst maken, omdat ze minder behoefte zullen hebben aan gespecialiseerde tools en minder glasvezelopdrachten in onderaanneming zullen moeten geven aan glasvezelexperts.

"Dankzij de nieuwe DTX Compact OTDR van Fluke Networks kunnen wij nu bij opdrachten met gemengde bekabeling met behulp van één enkele, gunstig geprijsde tool testen en certificeren. Bovendien hoeft ons hele team niet opnieuw te worden getraind", zegt Eric Varton, Director of Business Development bij Tec-Works Inc., Kirkland, Washington, Verenigde Staten. "Deze tool zal zonder twijfel het gebruik van OTDR's herdefiniëren voor het testen van bekabeling in gebouwen, met name voor kleinere installateurs."

Het certificeren van netwerkbekabeling is het proces waarbij performance parameters van de netwerkbekabeling worden gemeten en vergeleken ten opzichte van industriestandaarden of ten opzichte van door de gebruiker gedefinieerde performancestandaarden. Documenten zoals het TSB140-bulletin van de TIA ("Additional Guidelines for Field Testing Length, Loss and Polarity of Optical Fiber Cabling Systems") of de ISO/IEC 14763-3 bevatten richtlijnen voor het testen van glasvezel-bekabelingssystemen in het veld en specificeren aanbevelingen voor glasvezelcertificatie op twee "tiers" (niveaus), het basis en het uitgebreide niveau.

De DTX Compact OTDR genereert en analyseert traces op vier golflengten op singlemode en multimode glasvezelbekabeling. Deze uitgebreide glasvezelcertificatie (ook Tier 2-certificering genoemd) vormt een aanvulling op de reeds aanwezige functionaliteit van de DTX CableAnalyzer om basis glasvezelcertificatie (ook Tier 1-certificering genoemd) uit te voeren. Dankzij de mogelijkheden voor basis en uitgebreide glasvezelcertificatie is de DTX CableAnalyzer het enige testplatform waarmee op een complete manier glasvezel- en koperbekabeling in overeenstemming met alle standaarden kan worden gecertificeerd.

"Wij willen er zeker van zijn dat onze glasvezelinstallaties zowel vandaag als morgen de netwerktoepassingen van onze klanten zullen ondersteunen", zegt Tom Jordal, President van Skyline Communications in Mukilteo, Washington, Verenigde Staten. "Met de DTX CableAnalyzer kunnen wij nu met behulp van basis en uitgebreide certificatietests onze klanten garanderen dat de glasvezelbekabeling optimaal is geïnstalleerd. Door de performance van elke connector en splitsing te certificeren weten we dat een installatie aan onze hoge kwaliteitsstandaarden voldoet. Bovendien voorkomt dit dat we vaak zullen moeten terugkomen."

De DTX Compact OTDR stelt installateurs die vertrouwd zijn met kopercertificatie in staat gemakkelijk te leren uitgebreide glasvezelcertificatietests uit te voeren. De gebruikers zien de vertrouwde DTX-gebruikersinterface, testcommando's, opgeslagen setupwaarden en Expert-diagnosefunctionaliteit. Dit vergroot de waarde van elke DTX en zorgt ervoor dat gebruikers het testen snel onder de knie hebben.

De DTX CableAnalyzer Series is 's werelds meest gebruikte kabelcertificatietool. Dankzij de introductie van nieuwe testmodules, waaronder testadapters voor coax, testadapters voor patchkabels, de Network Service Module en de DTX 10 Gig Kit/Alien Crosstalk Analyzer Kit, kunnen bezitters hun DTX CableAnalyzer voor steeds meer tests gebruiken. De nieuwe DTX Compact OTDR maakt van de DTX CableAnalyzer een platform dat tegemoetkomt aan de toenemende behoeften van klanten.

Beschikbaarheid van de producten

De nieuwe DTX OTDR-module is wereldwijd onmiddellijk leverbaar bij de verkooppartners van Fluke Networks, alsmede de DTX CableAnalyzer en een waaier aan test- en troubleshootingaccessoires.

Informatie over Fluke Networks

Fluke Networks levert innovatieve oplossingen voor het installeren, certificeren, testen, controleren en analyseren van kopernetwerken, glasvezelnetwerken en draadloze netwerken voor bedrijven en telecomproviders. Dankzij de veelomvattende Network SuperVision(TM) Solutions-lijn van het bedrijf krijgen netwerkinstallateurs, eigenaren en beheerders meer inzicht in het netwerk, waarbij snelheid, nauwkeurigheid en gebruiksgemak worden gecombineerd om de netwerkprestaties te optimaliseren. Het hoofdkantoor van Fluke Networks bevindt zich in Everett (Washington) en zijn producten zijn leverbaar in meer dan 50 landen. Voor meer informatie bezoekt u de website van Fluke Networks op www.flukenetworks.com, of belt u ons op +31 (0) 20-7132984 (Nederland) of +32 (0) 2-402-2113 (België).

----------

Voor meer informatie of hoge resolutie fotomateriaal neemt u contact op met:

Fluke Networks: Perscontacten

Joost Meeuwis Carl Mills / Inge Noijen

EMEA Channel Marketing Manager +31(0)40-2110110

Fluke Networks +31(0)40-2651020

+31(0)40-2366088 <:blocked::mailto:carl>Carl@mills-advertising.com / <:blocked::mailto:inge>inge@mills-advertising.com

joost.meeuwis@flukenetworks.com <:blocked::http:/>www.mills-advertising.com

Mills, Hughes & Partners
Tel: +31 - 40 - 2110110
Fax: + 31 - 40 - 2651020
Po Box 6310
5600 HH Eindhoven, The Netherlands
www.mills-advertising.com