Ingezonden persbericht


CCV doorbreekt PINmonopolie

CCV nu ook geautoriseerd om PINtransacties te verwerken

Arnhem, 20 juni 2007 - CCV, marktleider op het gebied van elektronische betaalsystemen, mag vanaf 1 juni jl. PINtransacties in Nederland verwerken. CCV heeft van Currence, eigenaar van het betaalproduct PIN, vorige week het certificaat voor Acquiring Host Processor ontvangen. Hierdoor wordt na 18 jaar de monopoliepositie van Equens doorbroken. CCV kan nu een totaaloplossing aan haar klanten bieden, van het leveren van de PINautomaten tot het verwerken van loyaliteits- en financiële transacties.

In 1989 is PINnen in Nederland geïntroduceerd. Tot nu toe is deze markt geheel in handen geweest van Equens. Op basis van het rapport van de Werkgroep Wellink dat op verzoek van het Ministerie van Financien in 2002 is opgesteld en uitspraken van de NMa (Nederlandse Mededingingsautoriteit) werd marktwerking in het elektronische betaalverkeer geëist voor het product PIN. CCV is er nu als eerste in geslaagd om met een antwoord op deze eis te komen en bij het verwerken van PINtransacties marktwerking te realiseren. PINnen is na contante betalingen het belangrijkste betaalproduct in Nederland. In 2006 vonden er in totaal 1.451 miljoen PINtransacties plaats (bron: Currence).

CCV is al verwerker van transacties met credit-, petrol-, private label- en loyaltycards en is reeds geruime tijd marktleider op het gebied van PINautomaten. Doordat CCV nu ook PINtransacties mag verwerken, is zij in staat een totaaloplossing aan de klant te bieden.

"Wij willen niet concurreren op volume maar zijn meer een nichespeler. Wij verwachten toegevoegde waarde te kunnen leveren in bepaalde branches waar extra functionaliteiten gewenst zijn", aldus Ton van der Bruggen, Managing Director van CCV. "CCV heeft veel ervaring in het ontwikkelen van klantspecifieke betaaloplossingen en wil zich hier ook bij het aanbieden van PINtransacties mee onderscheiden."

De heer Piet Mallekoote, Algemeen Directeur van Currence: "Currence streeft naar meer marktwerking en het creëren van transparantie in het betalingsverkeer. Het toetreden van een nieuwe speler op de markt voor het verwerken van PINtransacties is daarin een belangrijke ontwikkeling. Wij zijn dan ook zeer positief over de toetreding van CCV tot de markt voor PINbetalingen."

Einde persbericht

Over CCV
CCV is een internationaal opererende organisatie met dochterondernemingen in Europa. Het bedrijf is specialist op het gebied van PINautomaten, verwerking en autorisatie van financiële en loyalty transacties en het ontwikkelen en beheren van loyalty en klantenkaartsystemen. Op basis van geavanceerde technologie biedt CCV zowel standaardproducten als klantspecifieke oplossingen. De benodigde hard- en software wordt in eigen beheer ontwikkeld. CCV beschikt over een tweede computercentrum dat zorgt voor een naadloze switch tijdens calamiteiten. Een eigen Service Center en een landelijk opererende 24-uurs serviceorganisatie waarborgen een hoog serviceniveau. CCV is gevestigd in Arnhem en opgericht in 1967. Kijk voor meer informatie op www.ccv.nl.

Voor meer informatie over CCV kunt u contact opnemen met: Text 100 Public Relations
Liesbeth Kramer
T (020) 530 43 49
M (06) 46041626
E-mail: liesbeth.kramer@text100.nl