Gemeente Rotterdam

Nr. 116
20 juni 2007

Kaderbrief 2007 geeft extra impulsen aan het collegeprogramma

Het college van B en W heeft op 19 juni de Kaderbrief 2007 vastgesteld. Hiermee geeft het college extra vaart en focus aan de uitvoering van het collegeprogramma 2006-2010. In de brief staan het beleidskader voor 2008 en de meerjarige financiële doorwerking daarvan. De gemeenteraad behandelt de kaderbrief op 12 juli.

Het college doet op diverse fronten nieuwe voorstellen. Deze variëren van een impuls aan de (top)sport tot omvangrijke milieu- en energiemaatregelen. Ook op het gebied van imago, buitenruimte, cultuur en jeugd komt het college met nieuwe initiatieven. Verder versterkt zij het Sociaal Programma en heeft zij in het investeringsprogramma nieuwe prioriteiten benoemd. Het college bouwt voort op de successen. Zo gaat het college door met het verbeteren van het klimaat op straat: schoon, heel en veilig.

Bij de Kaderbrief 2007 heeft het college nog te maken met een aantal onzekerheden. Het is bijvoorbeeld nog niet bekend hoe de kabinetsvoornemens voor Rotterdam (wijkaanpak/Vogelaarwijken, veiligheid in de wijken, risicojeugd, participatie/schuldhulpverlening, etc.), in financiële zin precies uitpakken. Dat geldt ook voor de ontwikkeling van het Gemeentefonds.

In de Kaderbrief 2007 staan de beleidsmatige en financiële kaders op hoofdlijnen. De verdere invulling gebeurt bij het opstellen van de Begroting 2008. De vorige begroting vormde de eerste concrete uitwerking van het huidige Collegeprogramma: "De stad van aanpakken, voor een Rotterdams resultaat". In de vier pijlers: Sociaal, Veilig, Wonen en Economie heeft het college 52 collegeprioriteiten aangegeven.

noot voor de redactie/