Hardlopers door heel nederland vinden elkaar op samenlopen.nl


GRONINGEN, 20070620 -- Na slechts twee maanden online te zijn hebben al 331 mensen uit heel Nederland zich ingeschreven voor de website SamenLopen.nl. Op SamenLopen.nl kan men eenvoudig andere mensen vinden om samen mee te gaan hardlopen. Door middel van een geavanceerd zoeksysteem kan tot op de honderd meter nauwkeurig worden gezocht naar hardlopers in de eigen buurt. Ook wordt bij de zoekresultaten een landkaart weergegeven. Hierop is te zien waar de andere lopers zich bevinden, daardoor kan eenvoudig met andere lopers in de buurt worden afgesproken.

De initiatiefnemer Gerard Kijlstra is erg blij met het succes van de website: "Inmiddels hebben we inschrijvingen uit alle provincies van Nederland en ontvangen we veel berichten van mensen die via de site al met andere mensen zijn gaan hardlopen. Vooral dat laatste is natuurlijk hartstikke mooi omdat dat aangeeft dat de website echt werkt. Ik had nooit verwacht dat het zo snel zou gaan en er komen elke dag meer aanmeldingen binnen."

Het initiatief lijkt goed aan te sluiten bij de groeiende populariteit van de hardloopsport in Nederland. Volgens onderzoek in opdracht van de Nederlandse atletiekunie zijn er in Nederland inmiddels bijna 2 miljoen mensen die regelmatig hardlopen. Een groeiend aantal van deze hardlopers sluit zich niet meer automatisch aan bij een hardloopvereniging maar wil wel graag met andere lopers in contact komen. De website samenlopen.nl voorziet hiermee duidelijk in een behoefte van deze tijd.



Hardlopers vinden elkaar op www.samenlopen.nl





Gerard Kijlstra