Eximion lanceert webgaming nieuwe stijl


EINDHOVEN, 20070620 -- Wie dacht dat er in ons kleine kikkerlandje maar weinig gebeurde op games gebied heeft het mis. Vanuit het, tot kantoor omgetoverde studentenhuis, werkte Eximion de afgelopen twee jaar gepassioneerd aan 'nieuwe stijl' web games. Ruim 13.000 manuur stopte Eximion geheel vrijwillig in het project voordat er via een investeerder het nodige startkapitaal kwam. 'The rest is history' zoals men zegt. Vanaf vandaag is Eximion's nieuwe web game platform officieel geopend. Eximion werkte niet alleen aan de de onderliggende 'Kalydo' technologie maar ontwikkelde ook de eerste twee games op het platform: 'Adrenaline Rush' en 'Bozo Ball'. Nu de eerste stap is gezet zullen er meer games volgen en gaat het platform open voor het grote publiek.

Wat is er nu zo Next Gen hieraan? Het platform stelt gebruikers in staat om op een makkelijke manier geavanceerde 3D web games te spelen, die graphics op het scherm toveren die vergelijkbaar zijn met de vorige generatie consoles. Door het een en ander slim in elkaar te steken passen deze games ook nog eens in een pakketje van slechts 2,5 MB, waar de huidige casual games vaak zo'n 30 MB in beslag nemen. Hierdoor kunnen gebruikers vele malen sneller beginnen met spelen. De gebruiker word éénmaal gevraagd de 'Kalydo Player' te installeren, waarna zij iedere 'Kalydo powered' game kan spelen. De technologie hiervoor ontwikkelde het bedrijf zelf. Eximion mikt met deze nieuwe stijl web games op een niet aangeboorde markt die zich bevindt tussen de 'casual' en de 'hardcore' gamer. Een interessante zet is dat Eximion haar 'Kalydo' technologie, die dit alles mogelijk maakt, gratis beschikbaar stelt voor andere ontwikkelaars.

Hoe zit het met de games? 'Adrenaline Rush' is een 3D third person shooter die goed laat zien waartoe de technologie in staat is. Gebaseerd op een futuristische wereld, genaamd 'Septennia', is dit spel een voorbode van wat nog komen gaat. De web games die Eximion ontwikkelt zijn niet zomaar een losse flodder, maar dienen een steeds groter wordend verhaal in een gedegen game setting.

'Door op deze manier games te ontwerpen onderscheiden we onszelf van de gemiddelde flash game, die vaak een heel dun verhaal hebben en weinig diepgaande game play elementen.' Doki Tops - CEO Eximion

'Bozo Ball' is een spel dat dient als voorproefje van de 'Nauticz' onderwater wereld, waarin op korte termijn nog meer games gelanceerd zullen worden. Een klein spelletje met een groot hart dat een brede doelgroep zal aanspreken. Het doel van dit spel is pure behendigheid waarbij je zoveel mogelijk inktvisjes moet zien te raken met ballen gooien. Wederom zullen er ook voor het 'Nauticz' universum meer games gemaakt worden. De eerste opvolgers zijn reeds in ontwikkeling en zullen binnenkort worden gelanceerd.

Op dit moment is het platform en de daarop draaiende games geschikt voor PC gebruikers met Windows XP en Internet Explorer 6 of hoger. Uitgebreidere support voor onder andere Firefox en Vista zijn echter onderweg, de ontwikkeling hiervan bevindt zich in de afrondingfase en zal spoedig beschikbaar zijn. Plannen voor de toekomst omvatten onder andere multiplayer, uitgebreide community functionaliteit en nog verder verbeterde graphics.

Met het openen van dit nieuwe Next Gen web game platform slaagt Eximion er in haar credo 'Dream Create Play' te realiseren en hoopt zij een hele nieuwe generatie gameliefhebbers aan te spreken.

"Deze ongelofelijke prestatie zou niet mogelijk zijn geweest zonder de ongekende passie van de betrokken mensen. Onze ontwerpers gaan altijd een stap verder om iets te creëren dat verder gaat dan de gemiddelde web game. Wij streven naar een op en top gebruiksvriendelijk product dat er ook nog eens erg goed uitziet, zeker voor web game begrippen. Wij zijn dan ook zeer enthousiast over de toekomst!"

Doki Tops - CEO Eximion

Voor meer informatie kunt u terecht op de volgende pagina's:

Om de spellen te spelen:
www.eximion.com

Plaats onze games op uw website:
www.eximion.com/page/sharegames

Voor info over het Kalydo Platform bezoek:
corporate.eximion.com