Uitgeverijen bundelen krachten met klassiek


Samenwerking bcm en scala met tijdschrift luister dichtbij

AMERSFOORT, 20070620 -- BCM en Uitgeverij Scala, beiden uitgevers van special interest-tijdschriften, zijn in een vergevorderd stadium aan het onderhandelen over het gezamenlijk uitgeven van het klassieke-muziektijdschrift Luister. Luister, op dit moment uitgegeven door Uitgeverij Scala, geldt al meer dan 50 jaar als de autoriteit op het gebied van klassieke muziek. Het streven is om zo spoedig als mogelijk samen verder te gaan.

BCM en Uitgeverij Scala, allebei familiebedrijven en uitgevers van special interest-tijdschriften, inventariseren op dit moment hoe ze tot het gezamenlijk uitgeven van Luister kunnen komen. BCM geeft Jazzism uit en wil haar muziekbladenpakket uitbreiden met Luister, dat nu nog in handen is van Uitgeverij Scala. Beide uitgeverijen hebben ruime ervaring binnen de bladenbranche. BCM heeft daarnaast brede kennis op evenementengebied. Uitgeverij Scala op haar beurt heeft knowhow op het gebied van online uitgeven, aangezien ze als eerste consumentenbladenuitgever sinds 2005 haar printproducten ook online uitgeeft. Partijen willen de samenwerking in juli rond hebben.

Eric Brüger, directeur van BCM: "We willen ons muziekbladenpakket uitbreiden én ons hart ligt bij klassieke muziek. Luister is absolute marktleider, bovendien sluit de visie van Uitgeverij Scala goed aan bij die van ons. Naast hun ervaring binnen de klassieke-muziekbranche spreekt hun kennis van online uitgeven ons sterk aan. Wij zien veel mogelijkheden."
Ashja Bosboom-Fetvaciyan, marketing directeur van Uitgeverij Scala, voorziet ook veel goeds. "Luister was eigenlijk helemaal niet te koop. Het blad loopt prima, zeker in combinatie met de online versie. Nu we BCM hebben leren kennen, denken we dat deze samenwerking alleen maar goed is voor Luister; door het bundelen van onze krachten bereiken we het zogeheten 1 + 1 = 3 effect. We hebben veel ideeën voor Luister die we samen beter kunnen verwezenlijken dan apart."

Over Luister
Luister is al meer dan een halve eeuw het toonaangevende klassieke-muziektijdschrift. Luister verschijnt tien keer per jaar en besteedt uitvoerig aandacht aan alle vormen van klassieke muziek. Daarnaast bevat het interviews, recensies, beschouwingen en portretten van componisten en uitvoerenden. Sinds 2005 verschijnt Luister zowel op papier als online.

Over Uitgeverij Scala
Uitgeverij Scala BV te Amersfoort is gespecialiseerd in special interest-tijdschriften. De uitgeverij geeft in eigen beheer naast Luister de tijdschriften Digital Movie (over digitale video en foto, editing, hdv, Blu-Ray, tv, home cinema en dvd), Railhobby (voor spoorweg- en modelspoorhobbyisten) en Media Detail (voor detailhandelaren in consumentenelektronica) uit. De consumentenbladen verschijnen zowel op papier als identiek online.

Over BCM
BCM BV te Eindhoven bestaat uit twee belangrijke business units: publishing en event management. Het specialisme binnen de uitgeeftak is uitgaven over de internationale paardensport, waaronder Hoefslag en Horse International. Op dit ogenblik geeft BCM 24 titels uit, waaronder Jazzism, Voetbal Magazine, Onze Hond, DuikMagazine en Dier & Vriend.





Uitgeverij Scala BV