Ingezonden persbericht


Wethouder Jonas steekt handen uit de mouwen

Bonaventuracollege overhandigt cheque voor aidsweeshuis

Wethouder Jonas gaat donderdag 21 juni om 11:00 uur examen strijken doen. Als hij er in slaagt de Leidse vlag keurig netjes kreukvrij af te leveren, zal hij een cheque uitgereikt krijgen door de leerlingen van het Bonaventura College. Deze cheque is bedoeld voor de Leidse Werkbrigade die in de zomer een kindertehuis in de zusterstad Buffalo City op gaat knappen.

Het afgelopen schooljaar heeft het Bonaventuracollege aan de Boerhaavelaan diverse acties georganiseerd om geld in te zamelen om een tweede unit van het aidsweeshuis op te knappen in Buffalo City, Zuid-Afrika. Er is onder meer een kerstmarkt en een Valentijsdagactie gehouden om de kinderen in het weeshuis een gezellig, gezond en veilig thuis te bieden. Ook de oud-vestigingsdirecteur heeft een flinke duit in de zak gedaan. De inzameling zal a.s. donderdag afgesloten worden op de poetsmarkt. Leerlingen uit de het derde leerjaar sluiten met deze poetsmarkt een examenonderdeel af voor het vak verzorging. Zij zullen voor de Leidse Werkbrigade koper en zilver poetsen, strijkwerk verrichten en auto's wassen.

De Leidse Werkbrigade bestaat uit zestien jongeren tussen de zestien en de tweeëntwintig jaar uit Leiden en omgeving. Zij gaan zich vrijwillig inzetten voor een weeshuis in Leidens zusterstad Buffalo City. Dat doen ze in samenwerking met een aantal Zuid-Afrikaanse jongeren van dezelfde leeftijd. De bedoeling is dat in drie weken tijd een paviljoen van het weeshuis wordt opgeknapt, dat redelijk vervallen is. De werkzaamheden van de jongeren zullen onder andere bestaan uit schoonmaken, schilderen en muurschilderingen maken, schuren en klussen (bijvoorbeeld kapotte kledingkasten maken). Doel van deze trip is het paviljoen voor de weeskinderen wat leefbaarder en een stuk gezelliger te maken. Dit jaar gaat er ook een bouwdocent, twee bouwleerlingen en een oud-leerling elektrotechniek van het Bona Ventura College mee als deelnemers aan de Leidse Werkbrigade.

Naast het doen van vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika zijn de Nederlandse jongeren ook tot eind 2007 ambassadeur van de stedenband Leiden-Buffalo City. In die tijd zullen ze op verschillende manieren proberen de bekendheid van Buffalo-City onder de inwoners van Leiden te verhogen.

U bent van harte uitgenodigd om bij dit examen aanwezig te zijn.