Persberichten Binnensticht, 09.50 uur

Utrecht, 21-06-2007

Fietsdief aangehouden

HOLLANDSCHE RADING-In de nacht van woensdag 20 juni op donderdag 21 juni werd een 23-jarige man uit Zeist aangehouden op verdenking van fietsdiefstal.

Omstreeks 01.50 uur kreeg de politie een melding dat een man bij een fietsenrek aan de Warande aan het rommelen was. De verdachte zou ondertussen al weggelopen zijn. Ter plaatse gekomen politieagenten zochten in de omgeving en spraken met de melder. Op een trap naar een woning lag een opengeknipt slot. Opeens hoorden de agenten dat er iemand in een gang bij de schuurtjes aanwezig was. Een man zette een fiets in een van de schuurtjes. De melder herkende de man die eerder bij het fietsenrek aan het rommelen was. Hierop werd de verdachte aangehouden. In de schuur stonden meerdere fietsen. In de gang naar de schuurtjes vonden de agenten een betonschaar. De man werd meegenomen naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeersongeval

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op woensdagmiddag raakten twee personen gewond tijdens een verkeersongeval.

Omstreeks 16.45 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval op de Lekdijk West. Daar had een botsing tussen twee personenauto's plaatsgevonden. Een 44-jarige man uit Wijk bij Duurstede, komende uit die richting raakte op onverklaarbare wijze terecht op het weggedeelte voor tegemoetkomend verkeer. Hierdoor kwam hij in botsing met een personenauto met daarin een 29-jarige vrouw uit Wijk bij Duurstede. De auto van de vrouw raakte van de weg en kwam onder de dijk tot stilstand. Beide voertuigen raakten ernstig beschadigd. De vrouw en de man raakten beiden gewond en werden afvoerd naar hetUMC te Utrecht. De politie heeft de zaak in onderzoek.