Gemeente Gennep


Persberichten

eenrichtingsverkeer Oordseweg
Onlangs heeft het college van burgemeester en wethouders van gemeente Gennep besloten om op de Oordseweg eenrichtingsverkeer in te stellen. Weggebruikers kunnen deze route binnenkort alleen nog benutten om van Ottersum naar Gennep te rijden, de andere richting op is niet meer toegestaan. De maatregel geldt niet voor landbouwvoertuigen en (brom)fietsers. De jaarlijks terugkerende wateroverlast op de Oordseweg, met alle gevolgen van dien voor de verkeersveiligheid, ligt ten grondslag aan dit besluit.

De Oordseweg is nu nog open voor verkeer in twee richtingen. Veel bewoners gebruiken deze smalle asfaltweg als sluiproute van en naar de kern van Gennep. Door de slechte afwatering van de bermen en het smalle wegprofiel ontstaan gaten in de bermen en op het wegdek. Dat levert gevaarlijke situaties op voor het verkeer. De gemeente wil dit probleem structureel oplossen en heeft daarvoor verschillende opties afgewogen. Behalve aan het instellen van eenrichtingsverkeer is onder andere gedacht aan het verbreden van de weg en aan complete afsluiting van de weg voor gemotoriseerd verkeer.

Verkeersveilige oplossing
Op basis van de criteria verkeersveiligheid, kosten en draagvlak bleek het instellen van eenrichtingsverkeer de beste optie. Deze maatregel leidt tot minder verkeer en minder passeermanoeuvres in de bermen. De weg hoeft niet verbreed te worden, er zijn alleen kosten verbonden aan het plaatsen van verkeersborden. En er worden minder weggebruikers gedupeerd dan wanneer de weg helemaal afgesloten zou worden voor gemotoriseerd verkeer. Bovendien kunnen de direct belanghebbenden, de eigenaren van de aanliggende percelen, zich goed vinden in de maatregel. Op basis van verkeerstellingen, snelheidsmetingen en eventuele klachten zal de gemeente na een jaar evalueren of bijvoorbeeld aanvullende, snelheidsremmende maatregelen nodig zijn.Het besluit en de bijbehorende stukken liggen tot en met 11 juli a.s. ter inzage in het gemeentekantoor te Gennep.
cms_image persbericht eenrichtingsverkeer Oordseweg