Gemeente Breda

Marktpartijen en gemeente Breda werken samen aan lokale klimaatdoelen

Tijdens de bijeenkomst van de Bredase Energieraad van maandag 18 juni hebben de marktpartijen die vertegenwoordigd zijn in de Energieraad toegezegd samen met de gemeente Breda te werken aan het bereiken van lokale klimaatdoelen. Deze lokale doelen vloeien voort uit nationale klimaatdoelen. Wethouder Willems van milieu: Samenwerking met marktpartijen is van groot belang. Met de projecten die we nu gaan uitvoeren doen we de kennis en ervaring op die we nodig hebben om voorbereid te zijn op de toekomst.

De Bredase Energieraad gaat een aantal concrete projecten opzetten voor energiebesparing bij grote onderhouds- en renovatieprojecten en nieuwbouw, maar ook bij particulieren. Deze projecten moeten leiden tot het halen van de landelijke doelen om 30% minder broeikasgassen uit te stoten, per jaar 2% energie te besparen en 20% van de verbruikte energie duurzaam op te wekken. De marktpartijen die vertegenwoordigd zijn in de Energieraad zijn onder andere WonenBreburg en BAM Vastgoed.

De Kadernota 2008 die vanavond op de agenda van de gemeenteraad staat beschrijft een aantal voorstellen voor concrete projecten. Deze zijn samen met de Energieraadpartners tot stand gekomen. Als de gemeenteraad akkoord gaat met deze kadernota, dan is de eerste stap voor financiering van de op energiebesparing in de woningbouw gerichte projecten gezet.

Breda, 21 juni 2007