Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2060718730

Vragen van de leden Sterk en De Vries (beiden CDA) aan de staatssecretarissen van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mevrouw Dijksma en mevrouw Van Bijsterveldt- Vliegenthart en de minister voor Jeugd en Gezin over het voorstel van het Jeugdkabinet tot het uitbreiden van schooltijden. (Ingezonden 20 juni 2007)


1
Bent u bekend met het bericht "Van 9 tot 5 naar school"? 1)


2
Wat vindt u van het idee van het Jeugdkabinet om jongeren van 9 tot 5 uur op school te laten zitten?


3
Bent u bekend met het Amerikaanse model waarnaar verwezen wordt? Zo ja, kunt u aangeven wat de positieve en negatieve kanten van dit model zijn?


4
In hoeverre lijkt dit op het Nederlandse concept van de brede school of de verlengde schooldag?


5
Past in uw visie de in het artikel gesuggereerde verplichte deelname aan deze verlengde schooldag? Zo ja, waarom? Zo neen, waarom niet?


6
In hoeverre wordt het concept van de brede school of de verlengde schooldag al toegepast in het voortgezet onderwijs?


7
Hoe ziet u het concept van de brede school of de verlengde schooldag in relatie tot de verantwoordelijkheid van de ouders, van de schoolbesturen en hun medewerkers en van gemeenten?


8
Deelt u de mening dat het concept van de brede school of de verlengde schooldag voor het voortgezet onderwijs uitbreiding verdient? Zo ja, hoe en in hoeverre houdt u rekening met de draagkracht van schoolbesturen en hun medewerkers?


1) Metro, 18 juni 2007