Politie Groningen

Donderdag 21 juni 2007

Provincie Groningen, 21-06-2007

Groningen: politie zoekt getuigen van mishandeling

De politie onderzoekt een mishandeling van een 20-jarige man uit Groningen en zoekt getuigen. Het incident vond vrijdag 15 juni 2007 omstreeks 02.15 uur plaats op de Oosterweg, tussen de Jacobstraat en de Frederikstraat. De Stadjer fietste door de Oosterweg toen hij drie mannen passeerde. Hij hoorde dat een van hen achter hem aankwam. Hij werd beetgepakt en kreeg een vuistslag in zijn gezicht. Vervolgens werd hij van de fiets getrokken en kreeg hij van alle drie klappen. Hij wist zich op een gegeven moment los te rukken, waarna er nog over en weer geslagen werd. De drie gingen er uiteindelijk vandoor. Ze liepen in de richting van de Blekerslaan. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn rug.

Signalementen

Dader 1: een blanke man van circa 22 jaar, 1.77 meter lang, gemillimeterd donkerblond haar en bruine ogen. Hij droeg een lichtkleurige wollen trui en een lichtblauwe spijkerbroek.

Dader 2: een blanke man van circa 22 jaar, 1.80 meter lang, gemillimeterd zeer blond haar en blauwe ogen. Hij droeg in beide oren oorringen. Hij was gekleed in een donkerblauw poloshirt met korte mouwen.

Dader 3: een blanke man, vermoedelijk iets jonger dan de andere twee daders, circa 1.75 meter lang en blond haar tot op zijn schouders. Hij droeg een donkerkleurig windjack met capuchon en een pet.

De politie onderzoekt de mishandeling en vraagt hulp van mogelijke getuigen. Mensen die iets gezien of gehoord hebben, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Ook mensen die iets kunnen zeggen over de identiteit van de verdachten, worden verzocht contact op te nemen.

Groningen: man valt door de mand door kentekenherkenning

Een 32-jarige Stadjer viel woensdagmiddag op de Boteringesingel door de mand. Het kenteken van zijn auto werd door een systeem herkend toen hij voorbij reed. Hij had nog meerdere boetes openstaan voor een bedrag van ruim 700 euro. Of hij moest elf dagen de cel in en 168 dagen zijn auto buiten gebruik zien gesteld.

Groningen: politie controleert watersport

De politie heeft woensdag een bootsurveillance gehouden op het Paterswoldsemeer. Een 25-jarige man uit Tynaarlo werd bekeurd, omdat hij geen vaarbewijs kon tonen. Een 58-jarige man uit Glimmen kreeg een bon, omdat hij geen registratieteken had voor zijn snelle motorboot. Verder kregen de agenten veel positieve reactie van vaarders voor hun aanwezigheid.

Groningen: tanken zonder te betalen

Een 19-jarige man uit Groningen is woensdagavond aangehouden. Hij had bij een tankstation getankt, zonder te betalen. Dit was niet de eerste keer dat hij betrapt was. De eigenaar wist te vertellen dat hij dat op 4 juni en 19 juni ook al had gedaan. Hij werd ingerekend en hij bekende alle drie de zaken. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hoogezand: aanhouding met verzet

De politie had woensdagavond nogal wat moeite om aan de Ter Laanstraat enkele verdachten aan te houden. Agenten zagen een man, vanwie bekend was dat hij geen rijbewijs heeft, in een auto rijden. De bestuurder, een 35-jarige inwoner van Hoogezand, ging door het lint toen hij hoorde dat hij mee moest naar het bureau en dat de auto eveneens in beslag zou worden genomen. Op dat moment dook een bekende van de man op, een 26-jarige Hoogezandster, die een tasje uit de auto pakte. Toen agenten het tasje terugwilden, werd het overgegooid naar enkele omstanders. In de schermutselingen die daarop volgden, wilde een 42-jarige buurtbewoner de agenten met een stuk stoeptegel te lijf. Uiteindelijk werden met assistentie van meerdere politiemensen vier personen aangehouden, onderwie de bestuurder zonder rijbewijs. Het tasje, waarin een hoeveelheid soft drugs bleek te zitten, kon in beslag worden genomen.

Delfzijl: onwel achter stuur

Een 64-jarige inwoonster van Zuidermeer raakte woensdagmorgen de macht over het stuur van haar auto kwijt op de Fivellaan in Delfzijl. De wagen reed over een middengeleider, schoot naar de linkerberm en kwam aan de overkant van de weg tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Vermoedelijk was de bestuurster onwel geworden. Ze weigerde echter zich naar een ziekenhuis te laten brengen.

Stadskanaal: achterop lesauto

Waarschijnlijk door een combinatie van sterk afremmen en te weinig afstand botste woensdagavond een 54-jarige automobilist uit Drouwenermond op de Van Boekerenweg achterop een lesauto, bestuurd door een 18-jarige leerling uit Stadskanaal. Een achteropkomende auto, bestuurd door een 39-jarige inwoner van Nieuwe Pekela, wist niet te voorkomen dat hij achterop de wagen van de man uit Drouwenermond reed. De leerling uit de lesauto en zijn rij-instructeur, een 45-jarige Stadskanaalster, werden met nekklachten naar een ziekenhuis vervoerd. Beide andere bestuurders bleven ongedeerd. Vermoedelijk werd de aanrijding veroorzaakt doordat de leerling abrupt afremde terwijl de achterop komende automobilist mogelijk te weinig afstand hield.

Winschoten: stenendieven aangehouden

De politie kon woensdagavond in Winschoten twee mannen aanhouden die kort ervoor op de Transportbaan bij een bedrijf een aantal stenen had gestolen. Het tweetal, 19 en 23 jaar en afkomstig uit Winschoten, had de stenen achterop een aanhanger geladen en was ermee vandoor gegaan. Een en ander werd door een getuige gezien. De politie achterhaalde de verdachten in de woning van een van hen. Nadat ze waren verhoord, mochten beiden de stenen afladen.

Wildervank: snelheidscontrole

De politie heeft woensdagmiddag op de Nijverheidsstraat een snelheidscontrole gehouden.

Aantal geregistreerde voertuigen: 545, aantal overtredingen: 44, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.