Gemeente Bussum

Work First zoekt samenwerking met Gooise bedrijven

Work First zoekt voor de gemeenten Bussum, Naarden en Muiden doorlopend werkopstapplekken voor mensen die een bijstandsuitkering ontvangen via deze gemeenten.

Bij de term werkopstapplekken moet gedacht worden aan twee soorten van werk:

Werkplek voor bepaalde tijd

Bij deze vorm doet de uitkeringsgerechtigde nieuwe of extra werkervaring op of kan hij of zij de balans terugvinden tussen werk en privé. Ook het behouden van werkritme kan een reden zijn. U als werkgever ontvangt dan maandelijks 150 excl. BTW en begeleidingskosten. Vanuit de gemeente zal begeleiding worden gegeven door middel van evaluatiegesprekken.

Betaalde baan

De andere vorm is een betaalde baan, eventueel via een uitzendbureau, waarbij de uitkeringsgerechtigde geheel of gedeeltelijk voor zijn of haar eigen inkomsten zorgt. U als werkgever kunt dan in aanmerking komen voor loonkostentegemoetkoming. Voor ieder uur dat de uitkeringsgerechtigde het eerste half jaar betaald aan het werk gaat ontvangt u 2,60 excl. BTW. Tijdens dit half jaar zal de gemeente, indien nodig nazorg plegen.

Bij beide vormen kunnen er, in het kader van reïntegratie en in overleg met de gemeente, extra instrumenten worden ingezet, indien dit de kans op langdurige uitstroom vergroot. Hierbij kan gedacht worden aan cursussen, training, werkkleding, aanpassingen op de werkplek en dergelijke.

Win/win

Work First gaat zoveel mogelijk uit van de mogelijkheden van de uitkeringsgerechtigde en denk hierbij in kansen en mogelijkheden en niet in belemmeringen. Het creëren van een win/win-situatie voor alle partijen is daarbij het uitgangspunt. Deze partijen bestaan uit de klant, de werkgever en Sociale Zaken. De werkgever wordt door ons ook als klant beschouwd.

Bel of mail

Heeft uw bedrijf of organisatie werk voor minimaal 20 uur per week en wilt u de mogelijkheden bespreken? Neemt u dan gerust contact met ons op. Heeft uw organisatie werk voor minder uren en bent u bereid om daarvoor iemand een halfjaarcontract aan te bieden, laat ons dit dan ook weten. Er zijn regelmatig mensen die met vier uur uit de aanvullende uitkering komen en daar erg blij mee zijn. Voor meer informatie belt of mailt u met Eric van Amerongen, tel. (035) 692 86 51 of workfirst@bussum.nl.