Gemeente Rotterdam

Nr. 118
21 juni 2007

Rotterdam investeert als eerste stad in Nederland in stadsbrede narrow casting

Rotterdam introduceert City Media

Rotterdammers, reizigers en bezoekers aan onze stad worden vanaf volgend jaar geïnformeerd door creatieve visuele boodschappen in openbare ruimtes zoals metrostations en andere plekken in de stad. Rotterdam introduceert hiermee als eerste stad in Nederland het nieuwe medium City Media. Het gaat om speciaal vormgegeven schermen in de stad waarop gericht informatie kan worden verspreid. Het college stelt hiervoor tot en met 2010 een bedrag van E 3,5 miljoen beschikbaar. Wethouder Mark Harbers (Economie) "Rotterdam bezit ontzettend veel creatief talent. We willen dit talent en bijbehorende initiatieven nog meer laten zien in de stad. Met dit project dat past bij Rotterdam als moderne en creatieve stad, gaan we dit op bijzondere locaties laten zien."

Narrow casting

Het project Rotterdam City Media maakt het mogelijk om informatie gericht op een specifiek publiek, op een geselecteerde locatie en tijdstip via digitale schermen te verspreiden. Per locatie kunnen daardoor doelgroepspecifieke boodschappen worden uitgezonden waarbij interactiviteit een belangrijk element is. Met het project wil Rotterdam door effectieve benutting van het glasvezelnetwerk de creatieve economie in de stad en innovatie in nieuwe media verder stimuleren. Het project draagt daarnaast bij aan veilige en aantrekkelijke stations in Rotterdam.

De versterking van het creatief cluster is één van de economische speerpunten van de gemeente Rotterdam. Rotterdam City Media is een samenwerkingsproject van de gemeente Rotterdam en de RET. Samen met marktpartijen en andere gemeentelijke diensten zorgen het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam en de RET voor de realisatie van het project. Ten behoeve van de programmering wordt een nieuwe contentorganisatie opgericht die de kwaliteit van de creatieve visuele boodschappen moet bewaken.

Na de zomer komt wethouder Harbers met een projectplan waarin de exacte invulling van Rotterdam City Media verder wordt toegelicht.