Gemeente Hengelo

Ruime voldoende voor Kinderboerderij en TwenteBad

De leden van het Internetpanel beoordelen het TwenteBad gemiddeld met een 7,0. Kinderboerderij 't Weusthag wordt door een derde van de ondervraagde panelleden bezocht. De kinderboerderij wordt gemiddeld met een 7,3 beoordeeld.

Onlangs is de twaalfde peiling van het Internetpanel afgerond. In deze peiling stonden twee recreatieve voorzieningen van de gemeente Hengelo centraal: Het TwenteBad en Kinderboerderij 't Weusthag. De digitale vragenlijst is door 452 deelnemers van het Internetpanel ingevuld. Tweederde van de panelleden geeft aan dat hijzelf of iemand in het huishouden het TwenteBad wel eens bezoekt. Zij bezoeken het bad hoofdzakelijk met als doel recreatief zwemmen/ baantjes trekken. De resultaten van deze peiling worden betrokken bij de nadere invulling van het TwenteBad. De gemeente wil graag de kwaliteit en aantrekkelijkheid van het zwembad verder verbeteren. Het TwenteBad wil daarom in de zeer nabije toekomst nieuwe voorzieningen realiseren. Aan het Internetpanel is gevraagd wat de wensen zijn voor de toekomst. Dat geldt ook voor de kinderboerderij.

Simpel zwemabonnement geniet de voorkeur

Aan de panelleden is gevraagd waarin het TwenteBad moet investeren. Bijna eenderde (31%) vindt dat het TwenteBad moet investeren in waterspeelvoorzieningen. Ook zegt ruim een kwart (27%) dat er meer attracties voor peuters en kleuters moeten komen. Bij de panelleden die wel eens het TwenteBad bezoeken is weinig behoefte aan videoschermen (5%) of disco's (4%). Overigens zijn de werkzaamheden voor een peuter- en kleuterparadijs inmiddels gestart.

Ook is onder de panelleden gepeild hoe het staat met de interesse voor een bepaald abonnement. Het merendeel van het internetpanel (38%) heeft geen behoefte aan een abonnement. Bij de panelleden die wel een voorkeur aangeven, gaat de grootste voorkeur uit naar een simpel abonnement, waarmee men een keer per week recreatief kan zwemmen of aan een activiteit mee kan doen. Er is weinig behoefte aan een breed all-inclusive abonnement.

Het meest tevreden is het panel over de parkeervoorzieningenbij het zwembad: 61 procent zegt hierover (zeer) tevreden te zijn. Ook is meer dan de helft tevreden over de openingstijden van het TwenteBad. Het minst tevreden zijn de panelleden over de horecavoorzieningen. Ook het comfort van douches en kleedruimte en de hygiëne in het zwembad kan beter.

Centrum voor Natuur en Milieu Communicatie

De kinderboerderij 't Weusthag is onderdeel van het Centrum voor Natuur en Milieu Communicatie van de gemeente Hengelo. Het Centrum voor Natuur en Milieu Communicatie biedt een combinatie van een infobalie (ontwikkeling en uitleen educatieve materialen), een bezoekerscentrum (tentoonstellingen) en de kinderboerderij.

De meeste respondenten (95%) die dit centrum wel eens bezoeken, hebben het doel de kinderboerderij te bezoeken. Verder komt 16 procent wel eens naar 't Weusthag voor een bezoek aan het bezoekerscentrum en bezoekt 7 procent ook daadwerkelijk tentoonstellingen in dit bezoekerscentrum.

Kinderactiviteiten weinig bekend

Panelleden vinden dat er meer speelvoorzieningen moeten komen op de kinderboerderij. Ook vindt men het jammer dat de kinderboerderij gesloten is op zaterdag. Het minst tevreden zijn de panelleden over de kinderactiviteiten (1^e woensdag van de maand), een vijfde zegt hierover (zeer) tevreden te zijn. Maar liefst 67 procent geeft hierbij aan geen mening te hebben over dit aspect. Kinderactiviteiten zouden misschien meer onder de aandacht moeten worden gebracht.

Klik hier om naar de pagina van het internetpanel te gaan. Daar kunt u alle resultaten van de peiling bekijken.