Océ

Océ N.V.

Nieuw duurzaamheidverslag gepubliceerd

Océ wil energieverbruik per print verder verlagen

Venlo, 21 juni 2007 ­ Océ N.V., een leidende, internationale document management onderneming, schrijft in het vandaag verschenen duurzaamheidverslag over 2006 dat de onderneming streeft naar een verdere verlaging van het energieverbruik per print. Een voorbeeld hiervan is de introductie van de Océ VarioPrint 6250, een revolutionaire printer, die in één beweging dubbelzijdig print. Deze printer gaat zuiniger om met papier, toner en energie door de dubbelzijdige printtechnologie en de efficiënte werking.

Een paar hoofdpunten uit het verslag op een rij:
· Het duurzaamheidverslag van 2006 is voor het eerst extern geverifieerd.
· Via hergebruik is het mogelijk onderdelen meerdere malen te gebruiken in plaats van één keer. Vele printers krijgen `een tweede leven' met hergebruikte onderdelen.
· Océ staat op plaats 4 in de Corporate Social Responsibility Benchmark van Van Lanschot Bankiers.

· Océ scoort plaats 6 in de Responsible Supply Chain Management Benchmark van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO).
· Océ wil de emissies van ozon, stof en toner verminderen en streeft naar het minimaliseren van afval en onnodige prints.

Het duurzaamheidverslag 2006 beschrijft verder het (her)gebruik van onderdelen, het verbruik van energie en water, de omgang met afval, de emissie en de veiligheid voor mens en milieu. In het verslag staan voorts diverse interviews over duurzaamheid met belanghebbenden.

Rokus van Iperen, bestuursvoorzitter van Océ: "Dit verslag beschrijft de verantwoordelijkheid die wij voelen voor de samenleving. Wij willen dat onze activiteiten bijdragen aan de verbetering van de leefomgeving. Niet alleen in Nederland, maar in alle landen waar wij actief zijn. Océ heeft een lange traditie op het gebied van duurzaamheid, die al begon in 1870 met het onderzoek naar het verbeteren van de kwaliteit van drinkwater door Lodewijk van der Grinten. De recente introductie van onze Océ VarioPrint 6250, die is gebaseerd op de Gemini Instant Duplex technologie, is een voorbeeld van het voortdurende streven van Océ om innovatie en duurzaamheid te verbinden. Océ N.V.
Postbus 101, 5900 MA Venlo
Telefoon 077 359 2240
Océ informatie op Internet: http://www.oce.com

Océ N.V.

Remanufacturing
Als een machine aan het eind van de economische levensduur is, neemt Océ deze terug en gebruikt de onderdelen opnieuw. Door de hoge kwaliteit van materialen kunnen veel onderdelen worden hergebruikt in nieuwe printers ("cradle-to-cradle") waardoor de belasting voor het milieu wordt beperkt. Océ doet dit al tientallen jaren en heeft alle logistieke processen hierop ingericht.

Océ is opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index sinds 2004 en onderschrijft de Global Compact van de VN. Verder is het bedrijf lid van diverse Europese en wereldwijde publieke en private initiatieven op het gebied van duurzaamheid.

Het duurzaamheidverslag 2006 is in het Engels verkrijgbaar en is tevens te downloaden via www.oce.com.

Océ N.V.
21 juni 2007

Voor verdere informatie:
Océ N.V.:
Investor Relations: Pers: Carlo Schaeken Nancy Aschman Vice President Investor Relations Director Corporate Communications Telfoon 077 359 2240 Telefoon 077 359 1313 E-mail: investor@oce.com E-mail: nancy.aschman@oce.com

Over Océ
Océ N.V. is een leidende, internationale onderneming op het gebied van printing en document management. Océ ontwikkelt en produceert printsystemen, software en services voor efficiënte en effectieve uitwisseling van informatie.
De producten en services van Océ staan bekend om hun kwaliteit, die is gebaseerd op betrouwbaarheid, productiviteit, levensduur, gebruikersgemak en milieuvriendelijkheid. Océ biedt de printers, software en services veelal aan via de eigen verkoop- en serviceorganisaties. Een beperkt deel van de producten wordt via derden verstrekt.
Océ richt zich op professionele werkomgevingen, met name daar waar grote volumes documenten worden verwerkt. In 2006 bedroeg de omzet van Océ 3,1 miljard. Wereldwijd werken er 24.000 mensen. Voor verdere informatie over Océ, zie ook www.oce.com. Océ N.V.
Postbus 101, 5900 MA Venlo
Telefoon 077 359 2240
Océ informatie op Internet: http://www.oce.com


---- --