KPN NV

Den Haag, 21-06-2007

KPN en de Parade presenteren `Spreeuw TV'

Onder de naam `Spreeuw TV' maken artiesten op theaterfestival de Parade deze zomer unieke beelden. Deze worden door KPN dagelijks multimediaal beschikbaar gemaakt via internet en mobiel internet. Ook zijn deze exclusieve filmpjes via Mine, interactieve TV van KPN, te zien. Spreeuw TV is een digitaal experiment waarbij de unieke beelden overal en altijd bekeken kunnen worden. Spreeuw TV is elke dag te volgen via www.spreeuwtv.nl, via de Video on Demand omgeving op Mine en via mobiel internet. Op Planet.nl is de `making off' van Spreeuw TV te zien en zijn interviews te lezen met de makers van Spreeuw TV.

Spreeuw TV is dit jaar voor de tweede keer online, met dagelijks unieke filmpjes van vijf seconden en geheel nieuw, foto's van een uur. De beelden op de Parade worden gemaakt van en door artiesten, zoals Jules Deelder, Van Houts en De Ket en duren een aantal seconden tot een uur. Ze staan los van de reguliere optredens, of zijn een compilatie daarvan. De filmpjes hebben een vaste dagindeling. Elk tijdslot van ongeveer 2 uur is gekoppeld aan een specifiek onderwerp. Zo behandelt bijvoorbeeld `Koffie' Nederland in beweging. Nieuw zijn de `Foto's van een uur', levende schilderijen van een uur.

De Parade is een twee maanden lang durend theaterfestival, het enige rondreizende theaterfestival ter wereld. Een mobiel panorama vol theater, kunst, dans, muziek en film, dat nu ook multimediaal `rondreist' op internet, mobiele telefoon en op Mine. "Als je wilt weten hoe de Parade denkt: kom naar de Parade; wil je weten hoe de Parade kijkt; kijk dan op www.spreeuwtv.nl. De naam `Spreeuw TV' geeft uitdrukking aan het creëren van nieuwe denkrichtingen vanuit de vrije ruimte. De verwachting is dat, net als spreeuwen, consumenten zich hier in `en masse' omheen zullen verschansen". Aldus Terts Brinkhoff, bedenker van de Parade en Spreeuw TV van de Parade.

Tournee Parade 2007:
21 juni - 1 juli Rotterdam, Museumpark (in en rondom het NAi) 6 - 15 juli Den Haag, Westbroekpark 20 - 29 juli Utrecht, Park Nieuweroord 3 - 19 augustus Amsterdam, Martin Luther Kingpark