Gemeente Dongen


Rotonde Middellaan in voorbereiding

Het college van burgemeester en wethouders heeft onlangs vrijstelling verleend van het bestemmingsplan voor het realiseren van een rotonde en het plaatsen van een geluidsscherm op de kruising Middellaan-Westerlaan. Ook is de bouwvergunning voor het geluidsscherm afgegeven. De aanleg staat gepland voor begin 2008.

De kruising van de Westerlaan en de Middellaan, nu nog voorzien van stoplichten, ligt aan de westzijde van de kern Dongen en vormt de belangrijkste entree van de kern. Het kruispunt is onderdeel van de doorgaande route tussen Tilburg en Oosterhout. Zowel voor het doorgaand verkeer als voor bestemmingsverkeer richting Dongen en de omliggende kernen is deze route van groot belang.

Dubbele rijstroken
De rotonde moet de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer verder verbeteren. Gezien de drukte op de wegen die naar de rotonde leiden, komt er een zogeheten dubbelstrooksrotonde. Ook de wegen die aansluiten op de rotonde krijgen twee rijstroken, met uitzondering van de Noorderlaan. De bypass Middellaan-west Westerlaan-zuid blijft in de toekomstige situatie gehandhaafd. Fietsers kunnen de rotonde zonder obstakels kruisen. Er komt een tweezijdige fietsoversteek ten noorden van de rotonde. Fietsers moeten daarbij voorrang verlenen aan het autoverkeer. Om geluidsoverlast voor de woningen aan de Hyacinthstraat te beperken, wordt een geluidsscherm gebouwd.

Procedures
Begin 2008 wordt de rotonde aangelegd. Eerst moet de gemeente nog een tijdelijke vergunning voor de noodweg en een kapvergunning afgeven en een verkeersbesluit nemen. Ook moet er overleg plaatsvinden met de nutsbedrijven. De gemeente bereidt deze procedures nu voor. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met mevrouw M.C. Gorissen van de dienst Ruimtelijk Beleid, telefoon 0162 - 383 337 of via email cgorissen@dongen.nl.

Tekening rotonde

Laatst gewijzigd: 21-6-2007