Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Omzet 2006 LTB Adviseurs en Accountants in de lift

LTB Adviseurs en Accountants heeft de omzet in 2006 met ¤ 7,8 miljoen zien stijgen naar totaal ¤ 58,5 miljoen. Deze stijging van ruim 15% komt voor een belangrijk deel voort uit de overname van Prócount+ Accountants per 1 januari 2006.

Over de hele linie liet de autonome omzet een lichte groei zien. Ook de brutomarge (omzet minus directe personeelskosten) nam verder toe. Doordat de overige kosten in de hand konden worden gehouden, was sprake van een duidelijke resultaatverbetering.

Positief
De marktontwikkeling in 2006 was positief en de vraag naar adviesdiensten neemt waarneembaar toe. LTB Adviseurs en Accountants richt zich op diverse branches in het MKB en de agrarische sector en constateert dat in beide segmenten de opgaande conjunctuur merkbaar is.

Arbeidsmarkt
Ultimo 2006 waren er aan LTB 74 partners verbonden en 727 medewerkers in dienst. Bij een toenemend werkaanbod en verkrappende arbeidsmarkt intensiveert LTB haar inspanningen wat betreft de arbeidsmarktcommunicatie.

Goede verwachtingen
Behalve krapte op de arbeidsmarkt is ook de druk van uitdagende wet- en regelgeving voor accountantsorganisaties een punt van zorg, maar tegelijk ook een uitdaging voor een organisatie als LTB. De positieve ontwikkeling in 2006 zet zich door in 2007 en de verwachtingen voor het lopende boekjaar zijn dan ook goed. LTB voorziet voortgaande (autonome) groei voor de komende jaren.

LTB Adviseurs en Accountants BV
LTB heeft 24 vestigingen verspreid over Noord- en Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht en Noord- en Midden Limburg. Ondernemers in de groene sector én het midden- en kleinbedrijf kunnen terecht voor een compleet servicepakket. Een pakket dat zich niet beperkt tot accountancy, administratieve dienstverlening en belastingadvies alleen. LTB houdt zich ook bezig met bedrijfsadvies en advisering over subsidies, lonen, sociale verzekeringen, personeelszaken en online dienstverlening. Al deze disciplines zijn goed op elkaar afgestemd. Met 13.000 relaties, ruim 800 medewerkers en een jaaromzet van ¤ 58,5 miljoen behoort LTB tot de top 10 van de belangrijkste adviesorganisaties in Nederland.