Ingezonden persbericht


Geuze´s Brandende Stad/ Bloeiende Stad wegens succes verlengd tot 8 juli

persbericht

21.06.2007

De bloemensculptuur Brandende Stad/Bloeiende Stad van landschapsarchitect Adriaan Geuze op het Rotterdamse Schouwburgplein blijft twee weken langer staan dan gepland. De sculptuur, een onderdeel van Rotterdam 2007 City of Architecture, is daarmee nog tot en met zaterdag 7 juli te bewonderen. Op zondag 8 juli worden vanaf 12.00 uur de 64.000 geraniums waaruit het werk is opgebouwd, gratis weggegeven aan omwonenden en belangstellenden.

Oorspronkelijk zou Brandende Stad/Bloeiende Stad te zien zijn tot en met de Dag van de Architectuur op zaterdag 23 juni, maar door de enthousiaste reacties van het publiek en de goede staat van de bloemen, heeft Rotterdam 2007 City of Architecture besloten de sculptuur langer te laten staan.

Brandende Stad/Bloeiende Stad maakte onderdeel uit van een programma rond het aanlichten van de brandgrens en werd op 14 mei 2007 onthuld. Adriaan Geuze van West 8, urban design & landscape architecture, zegt zelf over de sculptuur die een vuurzee voorstelt, het volgende: 'Kan een vuur van bloemen iets uitleggen over wat er op 14 mei 1940 is gebeurd, zonder direct een monument te zijn? Het Schouwburgplein is een open plek van de nieuwe stad vanwaar je van de skyline kan genieten. Het is dé ontmoetingsplek gedurende de dag. Bloemen zijn hierbij de finishing touch; de glimlach.'

In 2007 staat Rotterdam in het teken van architectuur onder de titel Rotterdam 2007 City of Architecture: een grootschalige manifestatie die de bijzondere architectuur van de stad in de schijnwerpers zet. Rotterdam vormt een jaar lang een architectuurpodium met tentoonstellingen, evenementen, excursies en Sites & Stories: Rotterdam in 40 gebouwen.

Het totale programmaoverzicht van Rotterdam 2007 City of Architecture vindt u op www.rotterdam2007.nl.

----------
noot voor de redactie/