Ingezonden persbericht


Zeeuwse musea openen hun deuren voor de eerste Zeeuwse museumnacht

PERSBERICHT

Bezoek het Zeeuws maritiem muZEEum tijdens de MuseumNa|8

Op 22 juni is het zover: de Zeeuwse musea openen hun deuren voor de eerste Zeeuwse museumnacht. Zo ook het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen. Altijd al eens 's avonds naar het (dan prachtig verlichte) muZEEum gewild? Dan moet u zeker komen. Speciaal voor deze MuseumNa|8 zijn er ook nog eens allerlei extra activiteiten.

De eerste MuseumNa|8 wordt op twee verschillende plaatsen officieel geopend. Klokslag 20.00 uur opent de heer Lous Coppoolse, voorzitter van de Vereniging van Zeeuwse Musea, de nacht officieel in Streekmuseum Het Land van Axel. Op datzelfde moment opent De heer Harry van Waveren, gedeputeerde van onder andere Cultuur van de Provincie Zeeland, op toepasselijke wijze de MuseumNa|8 in het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen.

Vanaf 19.45 bent u van harte welkom in het muZEEum. U kunt het muZEEum bezoeken of deelnemen aan één van de extra activiteiten:


* 20.15- + 21.00 uur:
Rondleiding tentoonstelling 'De
Trots van Zeeland, de wereld van
Michiel de Ruyter', door Veronica
Frenks

* 21.00-22.00 uur:
Michiel de Ruyter proeverij

* 22.00-23.00 uur:
Stadswandeling by night

20.00- + 21.00 uur: Rondleiding door de tentoonstelling 'De trots van Zeeland, de wereld van Michiel de Ruyter' door Veronica Frenks. Frenks richtte als gastconservatrice deze tentoonstelling in het muZEEum mede in en is schrijfster van het boek 'De wereld van Michiel de Ruyter'. De rondleiding duurt ongeveer een uur. Er kunnen maximaal 25 personen mee. Bij de balie van het muZEEum zijn kaarten verkrijgbaar voor deze rondleiding in de Pakhuizen.

21.15-22.00 uur: Michiel de Ruyter proeverij door de schrijver John Brosens. De in Vlissingen opgegroeide jeugdboeken- en thrillerauteur John Brosens neemt u (onder andere culinair) mee terug in de tijd. Tijdens de MuseumNa|8 krijgt u alvast een voorproefje uit de "Wat De Pot Schaft Show", waarmee Brosens deze zomer door het land trekt. Hij zet daarbij letterlijk en figuurlijk verschillende petten op waardoor de bezoeker een terugblik krijgt op verschillende aspecten uit de tijd van De Ruyter. Brosens gebruikt daarbij verhalen, allerdaagse hapjes uit de 17e eeuw en muziek. Er zijn twee voorstellingen in de Pronkzaal van het muZEEum: De eerste begint om 21.00 uur, de tweede om 21.30 uur. Elke voorstelling duurt ongeveer 20 minuten. Per voorstelling is er plaats voor 35 personen. Bij de balie van het muZEEum kunt u kaartjes krijgen.

22.00-23.00 uur: Stadswandeling By Night
Een stadswandeling door Vlissingen is een unieke manier om de verhalen van de stad te leren kennen. Samen met een stadsgids loopt u door bijzondere steegjes, langs interessante pleintjes en hoort u de verhalen van de stad.

Normaal gesproken is de stadswandeling iedere zondag, maar speciaal voor de museumna|8 organiseert het muZEEum de stadswandeling 's avonds. Hoe ziet de stad er dan uit? Is het spannend om met een zaklamp de Oranjemolen in te gaan? De wandeling begint om 22.00 uur in het muZEEum. Wilt u mee met deze eenmalige stadswandeling by night? U kunt zich melden bij de balie. Er kunnen maximaal 25 personen mee. De wandeling duurt ongeveer een uur.

Signeren jeugdboek Koers Pal Noord
John Brosens zal tijdens de museumna|8 zijn boek Koers Pal Noord op verzoek signeren.

Openingstijden en korting tijdens MuseumNa|8
Tijdens de MuseumNa|8 geeft het muZEEum 50% korting op haar toegangsprijzen. Hiervoor krijgt u toegang tot het muZEEum en kunt u deelnemen aan de extra activiteiten. Als u alleen deel wilt nemen aan de extra activiteit(en) betaalt u eenmalig 50% van de normale toegangsprijs. Hiervoor kunt u aan alle activiteiten deelnemen. Het is niet mogelijk kaarten te reserveren. Vanaf 19.45 uur kunt u aan de balie van het muZEEum terecht voor kaarten voor de verschillende activiteiten. Het muZEEum is op 22 juni geopend van 19.45 uur tot 23.00 uur.

Het muZEEum is niet het enige museum dat haar deuren opent tijdens deze eerste MuseumNa|8. In heel Zeeland zijn er twintig musea die hetzelfde doen. Wilt u meer weten? Kijk dan op www.scez.nl. Of neem telefonisch contact op met Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ). Janneke de Wit is contactpersoon. U kunt haar bereiken op telefoonnummer 0118-670886 of op j.de.wit@scez.nl.

De Museumnacht is een initiatief van de Vereniging van Zeeuwse Musea en SCEZ en werd mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de Provincie Zeeland.

U kunt het muZEEum het hele jaar bezoeken van:
Maandag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur Zaterdag, zondag en feestdagen 13.00-17.00 uur
U vindt het muZEEum aan de Nieuwendijk in Vlissingen, telefoon 0118-412498. Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.muzeeum.nl.

Juni 2007