Gemeente Breda

Expositie De havenwerken in stadskantoor

fototentoonstelling Haven1.JPG

Vanaf vrijdag 22 juni is in de publiekshal van het stadkantoor de expositie De havenwerken te zien. Het gaat hier om fotos van de hand van Johan van Gurp en Wessel Keizer.

De fotos geven een compleet beeld van de veranderingen die zich de afgelopen twee jaar hebben voorgedaan aan de Haven, de Markendaalseweg en de Prinsenkade. Op donderdag 21 juni om 16.00 uur opent wethouder Schoenmakers de tentoonstelling die tot eind juli te zien zal zijn.

Tijdens een gesprek tussen burgemeester van der Velden, Wessel Keizer en Johan van Gurp op diens laatste werkdag, kwam het gesprek op de Haven. Beide fotografen bleken in de afgelopen twee jaar zeer regelmatig de werkzaamheden daar in beeld gebracht te hebben en beiden bleken zij een aanzienlijke bijdrage te leveren aan het binnenkort te verschijnen Havenboek. Burgemeester van der Velden opperde vervolgens het idee om een expositie in te richten in de hal van het stadskantoor. De fotografen vonden dat een goed idee en togen aan het werk. Het resultaat is een tentoonstelling die enerzijds een interessant beeld geeft van deze niet geringe ingreep in het Bredase stadshart en anderzijds duidelijk het verschil in benadering van de heren laat zien.

Johan van Gurp maakte zijn fotos de afgelopen twee jaar in opdracht van BN De Stem en Wessel Keizer voor de gemeente

Breda. Breda, 7 juni 2007