Gemeente Vlist


COMMUNICATIE & VOORLICHTING
Dorpsplein 8, 2821 AS Stolwijk
0182 ­ 348410 (telefoon) / 0182 ­ 341325 (fax)
www.gemvlist.nl (website) / m.vd.hoeven@gem-vlist.nl (e-mail)

Persbericht 21 juni 2007

Kinderen volgen cursus gezond koken

De leerlingen van de basisscholen in Haastrecht en Stolwijk gaan leren hoe je een gezonde maaltijd kunt bereiden. Tot de kookcursus werd door de kinderen zelf besloten tijdens de jeugdgemeenteraad van 14 november 2006.

De leerlingen van de groepen 8 van De Hazelmuis en de Oranje Nassauschool uit Stolwijk volgen de cursus op vrijdag 22 juni. Een week later, op 29 juni, is het de beurt aan de Haastrechtse basisscholen St. Catharina en Vlisterstroom. Tijdens de cursus krijgen de leerlingen informatie over gezond koken. Als praktijkoefening maken zij een gezonde pizza.

Jeugdgemeenteraad
Elk jaar kruipen de oudste leerlingen van de vijf basisscholen in de gemeente Vlist voor even in de huid van raadslid. Tijdens de jeugdgemeenteraad bespreken de kinderen voorstellen die zij zelf voorbereiden. Het voorstel met de meeste stemmen wordt uitgevoerd. Het thema van de jeugdgemeenteraad van 2006 was `Veilig & gezond'. Naast de kookcursus besloten de kinderen tot een vuurwerkschoonmaakactie die begin dit jaar al met veel succes werd gehouden.


------------------------------------------------------ einde bericht ------------------------------------------------------------