B EN W BERICHTEN 2007 - 22 Gemeente Rotterdam

COLLEGEVERGADERING VAN 19 JUNI

Burgemeester

1. (19-06) Het college stemt in met het werkbezoek op vrijdag 22 juni aan de deelgemeenten Hillegersberg-Schiebroek en Prins Alexander, dat in het teken staat van de pijler Wonen. 2. (19-06) Het college stelt op woensdag 27 juni van 12.45 tot 14.30 uur de Burgerzaal van het stadhuis beschikbaar voor een netwerkbijeenkomst van de Directie Veiligheid, Openbaar Ministerie en Politie. Burgemeester I. Opstelten treedt hierbij op als gastheer. 3. (19-06) Het college heeft besloten om ter gelegenheid van het Zomercarnaval 2007 alle deelnemers van de Band van Rotterdam uit te nodigen als gast van het college voor een ontvangst in de Burgerzaal,

Wethouder Jeugd, Gezin en Onderwijs

1. (19-06) Het college heeft besloten extra geld beschikbaar te stellen voor de nieuwbouw van basisschool de Driemaster in Hoek van Holland. Het gaat om een extra investering van E 500.000.

Wethouder Economie, Haven en Milieu

1. (19-06) Het college gaat akkoord met het bezoek van wethouder Harbers (economie, haven en milieu) aan China, van 23 tot 30 juni 2007. De wethouder treedt tijdens het bezoek aan de steden Shanghai, Ningbo, Wenzhou en Hangzhou op als delegatieleider. De reis is een 'roadshow' langs verschillende gebieden in het midden van China die zijn aangewezen om zich verder te ontwikkelen tot belangrijke economische zones op het gebied van industriële en havengerelateerde activiteiten. Belangrijk doel van het bezoek is het onder de aandacht brengen van de Rotterdamse haven bij Chinese bedrijven die exporteren naar Europa. Het bezoek richt zich op de voor Rotterdam belangrijkste verladers, expediteurs en reders. De delegatie bestaat uit vertegenwoordigers van het Havenbedrijf Rotterdam en een aantal belangrijke vertegenwoordigers binnen de logistieke keten van het Rotterdamse bedrijfsleven.

2. (19-06) Het college heeft als aandeelhouder van Havenbedrijf Rotterdam N.V. ingestemd met de benoeming van de heer R.M. Smit als opvolger van mevrouw E.P. Vogelaar in de Raad van Commissarissen van het Havenbedrijf.

Wethouder Participatie en Cultuur

1. (19-06) Het college heeft het uitvoeringsplan Mensen Maken de Stad 2007-2010 ter kennisgeving aan de raad aangeboden. Mensen Maken de Stad is een belangrijk instrument om de sociale kwaliteit in de stad te verbeteren. Het college stelt de raad voor de motie-Kriens (2006/0270) inzake de Rotterdamcode, de motie-Van den Anker (2006/2823) inzake De echte dialoog en de motie-Van Houte (2006-2837) inzake Adoptie van de Opzoomerstraat, als afgedaan te beschouwen.

Wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening

1. (19-06) Het college stelt de gemeenteraad voor een voorbereidingsbesluit te nemen voor gronden gelegen aan de Driemanssteegweg. Het voorbereidingsbesluit is nodig om een reclamemast op te kunnen richten.

2. (19-06) Het college heeft besloten de ingebrachte zienswijzen tegen het bouwplan tot uitbreiding van een café aan de Nieuwe Binnenweg 11 ongegrond te verklaren en de procedure voort te zetten.

3. (19-06) Het college stelt de raad voor het bestemmingsplan "Katendrecht Kern" ongewijzigd vast te stellen. De kern van het plan, het zoveel mogelijk vastleggen van de feitelijke situatie, is niet aangepast.

4. (19-06) Het college heeft besloten om een vergunning te verlenen voor het aanbrengen van een reclame-uiting op het gebouw van het hoofdkantoor van Fortis aan de Blaak 555.

Wethouder Financiën, Sport en Buitenruimte

1. (19-06) Het college gaat akkoord met het toekennen van een investeringskrediet voor het vervangen van de noodstroominstallatie in de Maastunnel. De noodstroominstallatie kan in geval van stroomuitval alle vitale onderdelen van de tunnel, zoals bewaking en verlichting, van elektriciteit voorzien.

Wethouder Verkeer, Vervoer en Organisatie

1. (19-06) Het college heeft besloten om aan de gemeenteraad voor te stellen wethouder Baljeu (Verkeer, Vervoer en Organisatie) aan te wijzen als afgevaardigde in het Algemeen Bestuur van het Schadevergoedingsschap HSL-Zuid, A16 en A14.

2. (19-06) Het college heeft besloten de stadsregio Rotterdam te verzoeken de verbinding RDM/Heijplaat-rechter Maasoever als te realiseren verbinding vanaf 1 oktober 2009 op te nemen in het programma van eisen voor de aanbesteding van OV-water. Een van de pijlers van dit uitvoeringsprogramma is namelijk de ontwikkeling van het RDM-terrein als campus voor onderwijsinstellingen. Door de scholen is een goede waterbusverbinding als voorwaarde gesteld om zich op het RDM-terrein te vestigen.

3. (19-06) Het college heeft besloten de gemeentelijke inkoop te verbeteren. Daartoe zal een shared service center inkoop bij de Servicedienst worden ingericht en een onderzoek worden uitgevoerd bij alle diensten. Daarbij wordt bekeken hoe de diensten op dit moment de inkoop aanpakken en of dat in de toekomst via een Shared Service Center zou moeten lopen.. Hiermee wil het college de rechtmatigheid en doelmatigheid van de inkoop vergroten, de kwaliteit van de dienstverlening standaardiseren en de totale kosten van inkoop verlagen.

Wethouder Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid

1. (19-06) Het college heeft besloten voor een aantal rekesten rechtsvorderingen in te stellen voor het totaalbedrag van E 59.445,- op grond van de Algemene Bijstandswet en de Invoeringswet Wet werk en bijstand.

Schriftelijke vragen

(19-06) Het college heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van:

. De heer S. Hulman(VVD), betreffende krakersspreekuren door het Jongeren Informatie Punt. . De heer C.W.W. van den Berg (D66) betreffende het Internationaal Filmfestival Rotterdam (IFFR). . De heer A. Bonte (Groenlinks) over vertraging bij de bouw van Rotterdam CS.

---- --