Gemeente Den Haag

Het college van B en W zal het besluit om de aanleg van een helikopterhaven in Ypenburg mogelijk te maken na de zomervakantie opnieuw in procedure brengen.
Het college wil zo bereiken dat een compleet pakket van alle relevante stukken (ontwerpbesluit, onderzoeksrapporten en tegelijkertijd ook de ontwerpmilieuvergunningen) ter inzage komt te liggen.

Burgemeester en Wethouders hebben deze beslissing genomen op advies van de huisadvocaat. Die oordeelde dat het oorspronkelijke ontwerpbesluit, dat in juni 2006 ter inzage werd gelegd, onvoldoende onderbouwd was.

Omwonenden en andere belanghebbenden hadden daardoor weinig houvast als zij bezwaar wilden aantekenen.
De zienswijzen die in 2006 zijn ingediend tegen het ontwerpbesluit, blijven desondanks ook van kracht. De indieners zijn hiervan en van de vervolgprocedure op de hoogte gesteld.
Ook de firma Helinet, die het initiatief heeft genomen om een helihaven te realiseren op het terrein van het voormalige vliegveld Ypenburg, is ingelicht over de nieuwe procedure. Den Haag gaat onderzoeken of het mogelijk is de locatie te kopen van de huidige eigenaar, het Bestuurlijk Overleg Ypenburg. Dit in verband een duidelijke verdeling van de verantwoordelijkheden in de procedures.