Nederlands Vaccinatie Instituut


50 jaar RVP

vrijdag, 22 juni 2007

2007 is voor het Rijksvaccinatieprogramma een jubileumjaar. Al 50 jaar gaat dit landelijk preventieprogramma kindersterfte in Nederland tegen. Maar ook ernstige ziekte met soms blijvende schade is enorm verminderd.

Een keten van betrokken professionals - van artsen tot chauffeurs die de vaccins rondrijden - draagt al vijftig jaar bij aan een gezond Nederland. Maar natuurlijk ook alle ouders en verzorgers die hun kind lieten vaccineren, waardoor ons land zo'n hoge vaccinatiegraad heeft. Zo'n mijlpaal mag gevierd worden. En dat gebeurt met verschillende activiteiten.

Alle professionals - zoals de medewerkers van de entadministraties en de jeugdgezondheidszorg, zowel bij de thuiszorgorganisaties als bij de GGD'en, en alle andere partijen die een bijdrage leveren aan het RVP- hebben op donderdag 4 oktober een feestelijk jubileumcongres in het Openluchtmuseum te Arnhem.

De organisatie van het jubileumcongres is in handen van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM in samenwerking met de Landelijke Vereniging van Entadministraties en het Nederlands Vaccin Instituut.

Voor meer informatie kijk op de website van het CIb/RIVM.