Politie Haaglanden

Persberichten 22 juni

Haaglanden, 22-06-2007

Jongens stelen mobiele telefoon klasgenootje
Den Haag - Twee jongens uit Den Haag, 13 en 14 jaar oud, zijn donderdagochtend 21 juni aangehouden nadat zij de mobiele telefoon van een 14-jarig klasgenootje hadden gestolen. De directeur van de St. Paulschool aan het Isabellaland waarschuwde de politie toen bleek dat het tweetal de mobiele telefoon van een het meisje had gepakt en in het kluisje van de 14-jarige verdachte hadden verstopt. De twee werden aangehouden en zijn na overleg met hun ouders doorverwezen naar Bureau Halt.

Hennepkwekerij opgeruimd
Den Haag - Een 23-jarige bewoner van een pand aan de Wolfhezestraat is donderdag 21 juni omstreeks 12.20 uur aangehouden omdat hij een hennepkwekerij in de woning had. De man had inmiddels geoogst en had een vuilniszak met henneptoppen gevuld. De man met zijn oogst probeerde via het balkon naar de buren te vertrekken. Echter een getuige had dit gezien. Hierop is de man aangehouden. De politie ontruimde de woning en nam de hennep met het kwekerijmateriaal in beslag.

HALT voor baldadigheid
Den Haag - Twee jongens, 14 en 17 jaar, en een 16-jarig meisje kregen donderdag 21 juni omstreeks 20.55 uur een HALT-verwijzing van de politie omdat zij in de Aarnout Drostlaan auto's aan het beschadigen waren. Een getuige had gezien dat zij sigaretten op het dak van auto's uitdrukten. Hierop zijn de jonge dadertjes aangehouden.

Voetbalshirt zonder te betalen
Rijswijk - Twee meiden van 16 en 17 uit Wateringen en Naaldwijk probeerden 21 juni om 18.15 uur een sportwinkel in winkelcentrum 'In de Boogaard' te verlaten zonder een voetbalshirt af te rekenen.Het alarm ging echter af en de beveiligingsmedewerkers droegen de dames over aan de politie. In overleg met hun ouders kregen ze een Halt-verwijzing.

Ik ga op stap en neem mee
Naaldwijk - Agenten controleerden 22 juni om 02.50 een auto op de Burgemeester Elsenweg. De bestuurder, een 19-jarige Zoetermeerder kon geen rijbewijs tonen en de bijrijder, een 21-jarige man uit 's-Gravenhage, kon geen identiteitspapieren overhandigen. De agenten zagen dat de kap van de stuurkolom ontbrak en de kabels doorverbonden waren en onder de stoel van de bestuurder een wapenstok. Ze hielden beide mannen aan. Beide mannen hadden een mes op zak. De agenten onderzochten de auto verder en in de kofferbak vonden zij een breekijzer, schroevendraaiers, hamer, beitel en een zwarte bivakmuts en handschoenen. De mannen zitten nog vast voor verhoor.

Verkeerscontrole
Monster - De politie hield 21 juni tussen 09.00 en 12.00 uur een verkeerscontrole op de Emmastraat. 35 mensen kregen een bon omdat zij geen autogordel droegen, twee bestuurders reden in een auto met een verlopen APK en drie bestuurders reden met een verlopen rijbewijs.

In slaap op kruising
Naaldwijk - Een man wenkte 22 juni om 03.00 uur surveillerende agenten naar een stilstaand busje op de kruising Westerlee. De bestuurder was moeilijk aanspreekbaar en de man had de ambulance al gebeld. De motor van de bus draaide nog en de bus stond dusdanig op de kruising dat hij daar niet had kunnen komen zonder te rijden. De bestuurder werd weer wakker toen de agenten de sleutels uit het contact haalden. Hij bleek heel erg dronken, was onvast ter been en praatte met dubbele tong. Hij werd aangehouden en het resultaat van de blaastest was 615 ugl. De 36-jarige man uit Schiedam had geen rijbewijs bij zich en kan in ruil voor het roze papiertje zijn auto bij de politie ophalen.

Even tas vasthouden
Leidschendam - Een medewerkster van een parfumeriezaak aan de Liguster zag 21 juni een vrouw de winkel verlaten met een tas vol met spullen. De 21-jarige vrouw uit Den Haag verklaarde de tas voor haar vriendin "vast te houden". Er werden bij de vrouw meerdere gestolen spullen uit een andere winkel aangetroffen. De vrouw krijgt een proces-verbaal.

Buit verstopt
Delft - Een medewerker van de beveiliging zag 21 juni om 20.45 uur dat een man en een vrouw een groothandel aan de Schieweg verlieten zonder een aantal spullen af te rekenen. Het echtpaar, een 37-jarige vrouw en een 41-jarige man uit de Lier rekenden een LCD scherm af en verstopten ondergoed, t-shirt en cosmetica in een dekbed overtrek. Aan het politiebureau bleken er in de jas van de man meerdere cd's en een aantal messen te zitten. De man en vrouw krijgen een proces-verbaal.

Weer gesnapt zonder rijbewijs
Zoetermeer - Een politieagent zag tijdens een verkeerscontrole dat een automobilist probeerde de controle te omzeilen door eerder te stoppen. De agent liep naar de 36-jarige man toe en vroeg hem naar zijn rijbewijs. De man bleek geen rijbewijs te hebben, kon zich niet legitimeren en gaf ook nog een valse naam op. Aan het bureau bleek dat de man al zes keer eerder was veroordeeld voor het rijden zonder rijbewijs. De man is met meerdere processen-verbaal naar huis gegaan.

Nee, hij is van mijn neef
Zoetermeer - Agenten controleerden 21 juni om 15.20 uur een bromfietser die zijn bromfiets in de bosjes aan de Sullivanlijn had achtergelaten toen hij de agenten zag. Na controle van de bromfiets bleek die niet verzekerd te zijn en als gestolen geregistreerd te staan. De 15-jarige bestuurder uit Zoetermeer verklaarde dat de bromfiets van zijn neef was. Tijdens dit gesprek kwam de bewuste neef aanlopen die bij navraag weer verklaarde dat de bromfiets van zijn neef, de verdachte was. De Zoetermeerder werd aangehouden en verklaarde op het bureau dat hij de bromfiets in Oosterheem had geruild voor een mini-bike niet wetende dat de bromfiets gestolen was. Hij kreeg een proces-verbaal.