Gemeente Barneveld


Voortgang Schaffelaartheater via Europese aanbesteding

Afbeelding bij bericht

De Eigendoms B.V. het samenwerkingsverband van de Woningstichting Barneveld, de gemeente Barneveld en het Muziekgezelschap De Harmonie kiest voor een Europese aanbesteding om het
Schaffelaartheater-in-wording af te bouwen. Dat zijn de partijen na intensief en goed overleg overeengekomen. De verwachting is, dat inclusief de aanbestedingsperiode de bouw van het theater met een half jaar wordt vertraagd.

Faillissement
Op vrijdag 18 mei jongstleden werden de gemeente Barneveld, de Woningstichting Barneveld en het Muziekgezelschap De Harmonie geïnformeerd over het op handen zijnde faillissement van aannemersbedrijf Boers uit Veenendaal. In de periode daarna is overleg gevoerd met de curator van het aannemersbedrijf en is vastgesteld, dat het contract, vanwege het uitgesproken faillissement, als ontbonden kon worden beschouwd. Hiermee was de weg voor de drie partijen vrij om een nieuwe aannemer te zoeken.

Europese aanbesteding
In de afgelopen weken hebben de drie partijen bekeken op welke wijze een nieuw aannemersbedrijf moet worden geselecteerd. Daarvoor is ook juridisch advies ingewonnen. Op basis van deze analyse is de conclusie getrokken, dat het gehele werk Europees dient te worden aanbesteed. In de komende weken wordt gewerkt aan het opstellen van het bestek en het bekendmaken van de aanbesteding.

Vertraging
Vanwege het faillissement van aannemersbedrijf Boers en de keuze voor een Europese aanbesteding zal de realisering (en uiteindelijke opening) van het Schaffelaartheater met zo'n half jaar worden vertraagd. Het is op dit moment nog niet aan te geven hoeveel extra kosten met dit nieuwe traject zijn gemoeid.

Barneveld, 21 juni 2007
Persbericht 07063
Mutatiedatum 22/06/2007