Gemeente Breda

Hoge Vucht: de ongekende kant van Breda

Themacampagne voor positionering Hoge Vucht
Hoge Vucht is een wijk waar mensen met plezier wonen, werken, winkelen en leven. De afgelopen jaren is er veel gebeurd, er is veel overlegd en er zijn veel plannen gemaakt voor de ontwikkeling van de wijk.

Renovatie, nieuwbouw, de aanstelling van de veiligheidsregisseur en de verbindingsregisseur, de activiteiten van Werk aan de wijk, de initiatieven van bewoners, maar ook de discussie rond de Brede School en de ontwikkelingen op het gebied van zorg en welzijn zijn in volle gang.

En er staat nog meer op stapel. Natuurlijk gaat niet alles goed en zijn de problemen met armoede, werkloosheid, onveiligheid en jongerenoverlast niet allemaal opgelost. Maar het negatieve imago dat Hoge Vucht soms nog heeft in de rest van de stad is niet terecht en komt vaak voort uit onbekendheid met de wijk. Bewoners, gemeente en corporaties willen nu samen de sterke punten van Hoge Vucht uitdragen via de campagne: Hoge Vucht, de ongekende kant van Breda.

De leden van de Stuurgroep Samenwerken aan Leefbaarheid hebben woensdag 20 juni gezamenlijk het startsein gegeven voor de campagne. Wethouder Henk Snier, voorzitter van de OBN Leo van den Berg en de drie directeuren van de woningcorporaties deden dat door middel van het onthullen van een billboard met de tekst Hoge Vucht, ongekend veelzijdig.

Deze en volgende week hangen de posters van de campagne door heel de stad in de mupis.

Naast de kreet ongekend veelzijdig, zijn er postcards met verschillende teksten en afbeeldingen als Hoge Vucht, ongekend groen, ongekend wonen en ongekend winkelen om zo allerlei aspecten van de wijk onder de aandacht te brengen.

Er is een nieuwsbrief ontwikkeld die aansluit bij de campagne en die 4 keer per jaar in heel de Hoge Vucht wordt verspreid. Daarin komt nieuws te staan van bijvoorbeeld de Stuurgroep en actuele informatie voor en door de bewoners.

Tegelijk gaat er een website de lucht in, www.hoge-vucht.nl die een platform moet worden voor informatieuitwisseling, discussie, wetenswaardigheden voor en door de bewoners, nieuws van gemeente, corporaties en bewonersgroepen en links met relevante websites voor de wijk.

Vanaf nu kunnen alle activiteiten in Hoge Vucht, of ze nu van gemeente, corporaties of bewoners zijn, onder de paraplu van deze campagne worden georganiseerd.

Zo is herkenbaar dat de Hoge Vucht leeft en dat er veel mooie dingen gebeuren in de ongekende kant van Breda.

Te downloaden:

* billb2x3.pdf